Η Ιβάνκα Τραμπ μπαίνει σε «πηγαδάκι» ηγετών στη G20 και ζει τη στιγμή της απόλυτης αμηχανίας

Εάν η περιφρόνηση είχε πρόσωπο, θα ήταν ο μορφασμός της Λαγκάρντ.

H Ιβάνκα Τραμπ, η πολυαγαπημένη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ τον συνοδεύει φυσικά σε όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό αφού πέραν της συγγένειας είναι και σύμβουλος του Προέδρου. Η επάρκειά της βέβαια για την ανάληψη αυτή της θέσης έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές. Και τώρα ένα βίντεο από πηγαδάκια της Συνόδου των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας έρχεται να ενισχύσει την κριτική σε αυτή την επιλογή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων που ανέβασε σε story στα social media η Γαλλική Προεδρία και είναι το περιθώριο των εργασιών του Σαββάτου. Συγκεκριμένα δείχνει ένα πηγαδάκι που έχουν σχηματίσει ο Εμμενουέλ Μακρόν, ο καναδός Πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε αυτό το πηγαδάκι προσπαθεί να «κολλήσει» και η Ιβάνκα Τραμπ. Μια εικόνα παράταιρη η αλήθεια με την ξανθιά κόρη του Τραμπ, ντυμένη στα ροζ (θύμιζε λίγο την κλασσική barbie), με ένα μάλλον ακατάλληλο για την περίσταση φόρεμα-τουαλέτα, δίπλα σε κουστουμαρισμένους ηγέτες κρατών και σε πανίσχυρες γυναίκες με κλασσικά bussiness τύπου ταγεράκια τους.

Η Ιβάνκα Τραμπ φαίνεται να παρακολουθεί τη συζήτηση και να αναζητά μια ευκαιρία για να συμμετάσχει σε αυτή ενώ ο Μακρόν ακούγεται να αναφέρεται σε θέματα «κοινωνικής δικαιοσύνης». Η Μέι ακούγεται να απαντά στον Μακρόν: «Μόλις αρχίσεις να μιλάς όμως για την οικονομική πτυχή, πολύς κόσμος που πριν ήταν αρνητικός, έχει τη διάθεση να ακούσει».

Εκείνη τη στιγμή κάνει και η Ιβάνκα Τραμπ την προσπάθειά της να μπει στη συζήτηση και ακούγεται να λέει: «Και το ίδιο ισχύει και με τα θέματα άμυνας, σε όρους...είναι πολύ ανδροκρατούμενα...Οπότε...».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ουδείς εκ των τεσσάρων φάνηκε να δίνει σημασία στην παρουσία της Ιβάνκα Τραμπ. Η αντίδραση όμως της Λαγκάρντ «τα λέει όλα».

Το βλέμμα της στρέφεται κάποια στιγμή προς το σημείο από όπου ακούστηκε η φωνή, δεν της απαντά και στρέφει ξανά το κεφάλι προς τους βασικούς συνομιλητές της ως σαν η κόρη Τραμπ να μην μίλησε ποτέ. Σαν να ήταν δηλαδή αόρατη όπως ήταν μάλλον και όλo τα προηγούμενο διάστημα. Κρίνοντας μάλιστα από την έκφρασή της Λαγκάρντ, δεν θα ήταν υπερβολή να υποθέσει κάποιος πως μάλλον ενοχλήθηκε από την παρέμβαση (ή την παρουσία;) και το έδειξε με τον μορφασμό που έκανε.

Ως ήταν φυσικό, το βίντεο της γαλλικής προεδρίας (που μάλλον κάτι θέλει να μας πει) σχολιάστηκε ευρέως στα social media (φυσικά αρνητικά) και από τους πρώτους που έσπευσαν να βάλουν το λιθαράκι τους ήταν η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ σχολιάζοντας πως αυτή η συμπεριφορά «βλάπτει την διπλωματική εικόνα» των ΗΠΑ...

Όπως και να χει, σίγουρα δεν ήταν από τις καλύτερες ημέρες για την Ιβάνκα που σίγουρα θα πρέπει να ένοιωσε αμήχανα.

Δημοφιλή