Η Κέιτ Μπλάνσετ θέλει να συμμετάσχει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται εδώ και χρόνια σε συζητήσεις με τον Έλληνα παραγωγό
Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποκάλυψε ότι υπάρχει μια διάσημη ηθοποιός, η οποία ήθελε για πολλά χρόνια να συμμετάσχει σε κάποιο από τα κινηματογραφικά του πρότζεκτ, πολύ πριν οι παραγωγές των ταινιών του γίνονταν στην αγγλική γλώσσα.

Ο λόγος για την Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία πρώτη πλησίασε τον Έλληνα σκηνοθέτη. «Εκείνη επικοινώνησε πρώτα μαζί μου. Ακόμα είμαστε σε συζητήσεις και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι μαζί», είπε ο Λάνθιμος σε πρόσφατη συνέντευξη στο IndieWire για την προώθηση της νέας του -και βραβευμένης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας-ταινίας, «The Favourite».

Η Μπλάνσετ δεν έχει μιλήσει ακόμα δημοσίως για την προτίμησή της στη δουλειά του Λάνθιμου και οι εκπρόσωποί της αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. Παρόλα αυτά, μια συνεργασία των δυο τους θα ταίριαζε πολύ. Τα τελευταία χρόνια, ο Λάνθιμος και η Μπλάνσετ βρέθηκαν μαζί σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ για την πρεμιέρα και προώθηση των «The Lobster» και «Carol», αντίστοιχα.

«Υπήρξα πολύ τυχερή που δούλεψα με τόσο σπουδαίους σκηνοθέτες», είπε η ηθοποιός στο IndieWire το 2013. «Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που κινεί τη συζήτηση και συνεργασία».

Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ότι η Ρέιτσελ Βαις επικοινώνησε μαζί του λίγο μετά τη συζήτηση με τη Μπλάνσετ, αλλά αυτές δεν ήταν οι δυο μόνες ηθοποιοί που έδειξαν ενδιαφέρον στη δουλειά του. «Κυρίως γυναίκες ηθοποιοί ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να λέει αυτό για τη δουλειά μου, τους ρόλους που εκείνες επιλέγουν ή τους άνδρες ηθοποιούς». Φυσικά τις καλωσόρισε στις παραγωγές του. «Είναι αλήθεια ότι με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα, χρειάζεσαι μεγάλα ονόματα ηθοποιών για να μπορέσεις να δημιουργήσεις αγγλόφωνες ταινίες. Φρόντισα αυτοί οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στις ταινίες μου να το θέλουν και να εκτιμούν τη δουλειά», είπε ο Λάνθιμος.

Πηγή: Indiewire