ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/04/2020 12:49 EEST

Η κυβέρνηση εξετάζει το έκτακτο «δώρο» και για τους αστυνομικούς

Θα εξεταστούν τα οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να διερευνηθούν τα οικονομικά περιθώρια της κυβέρνησης.

NurPhoto via Getty Images
.

Έκτακτη σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης έλαβε χώρα χθες Πέμπτη, με σκοπό να βρεθεί μία λύση για να λάβουν τελικά ένα «έκτακτο οικονομικό βοήθημα» και οι αστυνομικοί, στο ίδιο πλαίσιο και στην ίδια λογική με τη χορήγηση «δώρου Πάσχα» στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης που γνωρίζουν τα δημοσιονομικά δεδομένα. Κοινός τόπος στη σύσκεψη ήταν ότι και οι αστυνομικοί θα πρέπει να λάβουν ένα οικονομικό βοήθημα, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους τόσο στον Έβρο όσο και στην τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Η σύσκεψη έκλεισε χωρίς να καταλήξουν σε ακριβή συμπεράσματα. Θα εξεταστούν τα οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να διερευνηθούν τα οικονομικά περιθώρια της κυβέρνησης, και σε δεύτερο χρόνο θα επαναληφθεί η σύσκεψη για να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα.

«Ελπίζω ότι τελικά θα αναγνωριστεί έμπρακτα ο αγώνας που δίνουν στην πρώτη γραμμή οι Έλληνες αστυνομικοί και ότι τελικά θα δοθεί το  έκτακτο βοήθημα-δώρο που δίνεται στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της πανδημίας. Αυτή ήταν από την αρχή η διεκδίκηση μας, σε συνδυασμό πάντα με τα διαχρονικά αιτήματά μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών και την αλλαγή του μισθολογίου-βαθμολογίου», δηλώνει στη HuffPost Greece, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.