Η Κίνα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη - Έκλεισε η Disneyland στη Σαγκάη για ένα κρούσμα κορονοϊού

Η χώρα λαμβάνει άμεσα και σκληρά μέτρα λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Aly Song via Reuters

Η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε μετά τον εντοπισμό επισκέπτη με κορονοϊό την ώρα που οι αρχές στην Κίνα προσπαθούν να περιορίσουν μια μικρή εστία της νόσου στη χώρα.

Οι αρχές της χώρας εξακολουθούν να ακολουθούν μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία ενισχύεται καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχει εμφανιστεί μια εστία της covid-19 στη βόρεια Κίνα, ενώ δύο κρούσματα έχουν αναφερθεί και στην πρωτεύουσα Πεκίνο. Ενενήντα δύο νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα για το προηγούμενο 24ωρο, ο υψηλότερος απολογισμός από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Disneyland στη Σανγκάη έκλεισε μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε μια επισκέπτρια. Η γυναίκα βρέθηκε θετική αφού έφυγε από τη Disneyland και επέστρεψε στο σπίτι της, σε μια επαρχία γειτονική της Σανγκάης.

Ήδη από χθες όλο το προσωπικό της Disneyland υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ, όπως και οι επισκέπτες της. Σχεδόν 34.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί μέχρι σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σανγκάης.

Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, όμως οι αρχές ζήτησαν από τους επισκέπτες και το προσωπικό να μην επιστρέψουν στις εργασίες ή το σχολείο του για τουλάχιστον 48 ώρες και να υποβληθούν και σε νέα τεστ covid-19.

Δύο ημέρες νωρίτερα το πάρκο των Universal Studios στο Πεκίνο, που άνοιξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ των επισκεπτών του προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτή την περίοδο περίπου 6 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε καθεστώς lockdown λόγω της νέας εστίας επιδημίας, η οποία επικεντρώνεται στην πόλη Λανζού, 1.200 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου.

Η κατάσταση είναι «σοβαρή και περίπλοκη», παραδέχθηκε το Σάββατο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί με γοργούς ρυθμούς.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή