Το βίντεο με την κίνηση Μουτζούρη που έβαλε «φωτιά» στο διάλογο με την κυβέρνηση και η οργισμένη αντίδραση του Μαξίμου

Χωρίς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους των νησιών
EUROKINISSI/MOYTZOURIS

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να αναφέρεται προσβλητικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δυναμίτισε ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Τετάρτης (26/2) είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που δείχνει τον κ. Μουτζούρη να συνομιλεί στο τηλέφωνο. Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Περιφερειάρχης έκανε μία χαρακτηριστική προσβλητική κίνηση με το χέρι λέγοντας στον συνομιλητή του –που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης- «Ε, κι εγώ μπορώ να σου πω, να κι αν είναι οργισμένος».

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το Μαξίμου έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα γίνει δεκτός ο κ. Μουτζούρης στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς που έχει οριστεί για σήμερα το απόγευμα.

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης», ήταν το σχόλιο κυβερνητικών στελεχών με το οποίο έδειχναν την οργή που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την συμπεριφορά του Κώστα Μουτζούρη.

Δημοφιλή