Η Meta άντλησε 10 δισ δολάρια από ομόλογα για το νέο εγχείρημα εικονικής πραγματικότητας

Είναι η πρώτη έξοδος του τεχνολογικού κολοσσού στις αγορές ομολόγων κερδίζοντας διπλάσια έσοδα από αντίστοιχες εταιρείες
SOPA Images via Getty Images

Στις αγορές βγήκε η μητρική εταρεία της Facebook, η Meta Platforms Inc (META.O) όπου συγκέντρωσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη της προσφορά ομολόγων, σε μια προσπάθεια να χρηματοδοτήσει εξαγορές μετοχών και επενδύσεις για τη μετάβαση της σε νέες τεχνολογίες.

Συμφωνα με το Reuters, η προσφορά θα βοηθήσει τη Meta, το μοναδικό κολοσσό τεχνολογίας που δεν έχει χρέη, να δημιουργήσει τις προϋπόθεσεις ώστε να χρηματοδοτήσει μερικές από τις πολύ δαπανηρές νέες ιδέες της, όπως η μετασύνδεση της εικονικής πραγματικότητας.

Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple Inc (AAPL.O) και η Intel Corp (INTC.O) κατάφεραν να αντλήσουν 5,5 και 6 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα από ανάλογες προσφορές ομολόγων.

Στα τέλη Ιουλίου, η Meta δημοσίευσε μια ζοφερή πρόβλεψη για τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του 2022, με φόβους ύφεσης και ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις που επιβαρύνουν επιπλέον τις πωλήσεις των ψηφιακών της διαφημίσεων.