Η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο: 20 ώρες μέσα στο αεροπλάνο

Και όποιος αντέξει.
via Associated Press

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετούν χωρίς στάση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο, αφού η Qantas ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη απευθείας εμπορική πτήση στον κόσμο.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι το ταξίδι διάρκειας 20 ωρών θα γίνει εφικτό όταν παραλάβει τα νέα αεροπλάνα Airbus A350-1000, τα οποία μπορούν να κάνουν περισσότερα από 10.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό.

Παράλληλα, δημιουργείται δρομολόγιο από Σίδνεϊ προς Νέα Υόρκη καθώς τα αεροσκάφη νέας γενιάς ανοίγουν τη δυνατότητα για απευθείας πτήσεις από την Αυστραλία προς οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο.

Τα δρομολόγια ξεκινούν στα τέλη του 2025 και θα μεταφέρουν έως και 238 επιβάτες σε τέσσερις ταξιδιωτικές κατηγορίες.

Για όσους θέλουν να τεντώσουν τα πόδια τους στην πτήση-μαμούθ, θα υπάρχει μια «ζώνη ευεξίας» στο κέντρο του αεροσκάφους που θα περιλαμβάνει ένα σνακ μπαρ και οθόνες που δείχνουν ασκήσεις κίνησης και διατάσεων.

Qantas

Είναι σημαντικό οι επιβάτες να μετακινούνται σε μια μεγάλη πτήση, καθώς η μειωμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσκαμψία και πρήξιμο στα πόδια, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβου αίματος που είναι γνωστή ως «εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση» (DVT).

Qantas

Το τζετ σχεδιάζεται επίσης με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει στους επιβάτες περισσότερο χώρο, αλλά το 40% των θέσεων θα είναι σε ακριβές premium καμπίνες.

Η Qantas λέει ότι τα αεροπλάνα αυτά θα έχουν 25% λιγότερες εκπομπές CO2 ανά θέση και λιγότερο θόρυβο, και ισχυρίζεται ότι πρότζεκτ των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων - το οποίο αποκαλεί «Sunrise» - θα είναι ουδέτερο από άνθρακα από την πρώτη μέρα.

Qantas

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας ξεκίνησε μια πτήση 17 ωρών χωρίς στάση μεταξύ Λονδίνου και Περθ το 2018, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Boeing Dreamliner.

Η μεγαλύτερη διαδρομή στον κόσμο είναι αυτή τη στιγμή η διαδρομή από τη Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο JFK) προς τη Σιγκαπούρη, που εκτελείται από την Singapore Airlines, η οποία διαρκεί 18 ώρες και 50 λεπτά και διανύει 9.500 μίλια.

(με πληροφορίες από Skynews)