Η Μίρα Σορβίνο λύνει τη σιωπή της και αποκαλύπτει πως είχε πέσει θύμα βιασμού σε ραντεβού

Η ηθοποιός είναι μία από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.
ASSOCIATED PRESS

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Μίρα Σορβίνο, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την τραυματική εμπειρία της όταν έπεσε θύμα βιασμού από έναν άνδρα με τον οποίο είχε βγει ραντεβού. Η ομιλία της έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μετά από αίτημα για αυστηροποίηση της νομοθεσίας στη Νέα Υόρκη για τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης και του βιασμού.

Η βραβευμένη καλλιτέχνις αλλά και μία από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δημόσια μίλησε μεταξύ άλλων και για τους λόγους που την έκαναν να μην έχει μιλήσει για το συμβάν μέχρι και σήμερα.

«Το κίνημα του #MeToo ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία, αλλά για μένα, όπως και για πολλές άλλες κοπέλες, φέρνει στο μυαλό τραυματικές εμπειρίες. Μέσω αυτού ήρθα αντιμέτωπη με τους δαίμονες μου από το παρελθόν τους οποίους με δυσκολία κατάφερα να αφήσω πίσω. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν για μένα μια δύσκολη αλλά και παράλληλα πολύ όμορφη περίοδος. Είμαι πλέον σε θέση να στέκομαι εδώ απέναντι σας και να σας λέω πως όχι μόνο υπέστην παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν αλλά έχω δεχτεί επίσης σεξουαλική επίθεση και έχω επιζήσει μετά από βιασμό σε ραντεβού που βγήκα», σημείωσε η Σορβίνο ενώ δίπλα της στεκόταν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κόμο.

«Στις περιπτώσεις βιασμού δευτέρου βαθμού, κατηγορία στην οποία θα ενέπιπτε ο δικός μου, αισθάνεσαι ντροπή. Αισθάνεσαι πως κατά κάποιο τρόπο ευθύνεσαι εσύ, ότι έπρεπε να είχες σκεφτεί πιο έξυπνα, να είχες προστατεύσει τον εαυτό σου», συμπληρώνει εξηγώντας τους λόγους που την έκαναν να κρατήσει το στόμα της κλειστό τόσο καιρό.

«Το κάνω εδώ για να προσπαθήσω να βοηθήσω, επειδή υπάρχουν τόσα θύματα που τώρα χρειάζονται δικαιοσύνη και πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν το χρόνο που χρειάζονται για να διαχειριστούν το τραύμα και την ντροπή», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 η Μίρα Σορβίνο είχε υποστηρίξει πως ο Γουάινσταϊν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν συνεργάστηκαν για την παραγωγή ταινίας το 1995.