Η μπύρα «Osama Bin Lager» γίνεται ανάρπαστη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ίδια ζυθοποιία από το Λίνκολν περιλαμβάνει επίσης τις ετικέτες «Κιμ Γιονγκ Εΐλ» και «Πούτιν Πόρτερ».
δ
δ
Mitchell Brewing Co

Μια βρετανική ζυθοποιία αποφάσισε να λανσάρει μια μπύρα που φέρει το όνομα του Οσάμα Μπιν Λάντεν η οποία σύντομα έγινε άναρπαστη αφού προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μ′ αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης στις παμπ.

Η Mitchell Brewing Co, με έδρα το Λινκολνσάιρ, αναγκάστηκε να αποσυνδέσει προσωρινά τα τηλέφωνά της και να κλείσει την ιστοσελίδα της λόγω της πρωτοφανούς ανταπόκρισης. Tο ζεύγος Λουκ και Κάθριν Μίτσελ διευθύνει τη ζυθοποιία και μια παμπ.

Η μπύρα, με την ονομασία Οσάμα Μπιν Λάγκερ, είναι πάντως μία από τις πολλές ετικέτες που παράγει η εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις «Κιμ Γιονγκ Εΐλ» και «Πούτιν Πόρτερ». «Είναι όλα χιουμοριστικά ονόματα - μια πιο ωραία ματιά σε κάποιους φρικτούς δικτάτορες», δήλωσε ο Λουκ Mίτσελ στο BBC.

Μια φωτογραφία της μπύρας, που πήρε το όνομά της από τον πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα που σκοτώθηκε το 2011, έχει προβληθεί από εκατομμύρια χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ζυθοποιία έχει δεχθεί χιλιάδες μηνύματα τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει», είπε η κυρία Mίτσελ. «Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπά τις τελευταίες 48 ώρες.Όλοι γελούν όταν βλέπουν τα ονόματα στην παμπ. Απ′ όσο γνωρίζω, κανείς δεν έχει προσβληθεί, αλλά νομίζω ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος», πρόσθεσε

Να σημειωθεί πάντως πως η ζυθοποιία δωρίζει 10 λίρες (11,73 ευρώ) από κάθε βαρέλι Osama Bin Lager σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Δημοφιλή