Η πίτσα Domino's επένδυσε 7 εκατομμύρια σε σάλτσες για να έχει σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit

H γνωστή επιχείρηση ανησυχεί για τις συνέπειες μιας συμφωνίας χωρίς προοπτικές.
Vikramaditya_Rai via Getty Images

Επτά εκατομμύρια λίρες έχει επενδύσει η πίτσα Domino’s στη Βρετανία για σάλτσα τομάτας και άλλα υλικά προκειμένου να έχει προμήθειες σε περίπτωση που μια δυσχερή συμφωνία για το Brexit αφήσει τη χώρα εκτός αγοράς.

Ο επιχείρηση δήλωσε την Τρίτη πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την «διακοπή της προμήθειας πρώτων υλών» έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον Μάρτιο, που ήταν η αρχική προθεσμία για το Brexit.

Υπενθυμίζουμε πως ο νέος πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα δηλώσει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το φθινόπωρο με ή χωρίς συμφωνία.

Βρετανικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν την Τρίτη ανέφεραν πως ο Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται ακόμα και να αγνοήσει την ψήφο του Κοινοβουλίου προκειμένου να περάσει την απόφασή του αναφορικά με την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου.

Η Domino’s αγοράζει αλεύρι και τυρί από το Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα το οποίο σημαίνει πως η προμήθεια των εν λόγω υλικών δεν απειλείται σε καμία περίπτωση.

Ωστόσο, στην περίπτωση μιας αδιέξοδης συμφωνίας για το Brexit θα προέκυπταν ερωτηματικά για τα προϊόντα που η χώρα εισάγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν αποθηκεύσει αρκετά πακέτα με σάλτσα τομάτας από την Πορτογαλία, κατεψυγμένο κοτόπουλο και άλλα προϊόντα μακράς διαρκείας όπως ο τόνος και ο ανανάς, αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Στο μεταξύ σήμερα η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών προειδοποίησε ότι ορισμένα τρόφιμα θα εξαντληθούν σύντομα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

«Η έξοδος από την ΕΕ θα ήταν καταστροφική για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε χαρακτηριστικά η επιχείρηση στο Business Insider τον περασμένο μήνα.

Ο ακαδημαϊκός Τιμ Λανγκ υπογράμμισε επίσης τη Δευτέρα πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει έντονη έλλειψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών αν δεν πάρει τις σωστές αποφάσεις.

«Οι πληθυσμιακές ομάδες με χαμηλό εισόδημα στη χώρα θα επηρεαστούν δυσανάλογα από τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς διαπραγμάτευση στις τιμές και τη διαθεσιμότητα των τροφίμων», τόνισε παράλληλα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα