Η Red Sonja επιστρέφει: Κυκλοφορεί ξανά κόμικ με τη θρυλική πολεμίστρια

Η Red Sonja επιστρέφει: Κυκλοφορεί ξανά κόμικ με τη θρυλική πολεμίστρια
Albert L. Ortega via Getty Images

Η Dynamite Entertainment ανακοίνωσε ότι είναι στα σκαριά μία νέα σειρά κόμικ με ηρωίδα την πολεμίστρια Red Sonja, που θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές του επόμενου έτους.

Η νέα σειρά Red Sonja προέρχεται από τη δημιουργική ομάδα του Μαρκ Ράσελ και του εικονογράφου του Κόναν, Μίρκο Τσόλακ, μαζί με τους Ντεάμπλα Κέλι και Χασάν Οστμάν Ελχάου.

«Είμαι τεράστιος θαυμαστής της αρχαίας ιστορίας γιατί δεν υπάρχει σαφές όριο που τελειώνει η ιστορία και που αρχίζει ο μύθος, έτσι κατά κάποιο τρόπο, όλη η αρχαία ιστορία είναι ένα έργο φαντασίας», δήλωσε ο Μαρκ Ράσελ στο Hollywood Reporter.

Ollie Millington via Getty Images

«Ήθελα πραγματικά να γράψω έναν τίτλο φαντασίας που μου επιτρέπει να εργαστώ σε μερικά από τα απίστευτα θέματα της αρχαίας ιστορίας και συγκεκριμένα στην ιστορία της Τόμιρις, της βασίλισσας της Στέπας και είναι δύσκολο να φανταστείς έναν καλύτερο χαρακτήρα για να την αφηγηθείς από την Red Sonja, τη σκληροτράχηλη Βασίλισσα των Κόμικ» σημείωσε.

H Red Sonja πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο Conan the Barbarian No. 23, εμπνευσμένη από ένα διαφορετικό χαρακτήρα - τη Red Sonya του Rogatino - που εφευρέθηκε από τον δημιουργό του Conan, Ρόμπερτ Χάουαρντ. Η Sonja, δια χειρών Ρόι Τόμας και Μπάρι Ουίνδσορ Σμιθ, θα εμφανιζόταν σε αρκετούς τίτλους όπως το Marvel Feature, το Kull and the Barbarians και στη δική της σειρά Marvel. Έχει εμφανιστεί και σε μυθιστορήματα, στην τηλεόραση (στη σειρά Conan the Adventurer της δεκαετίας του 1980) και στην ομώνυμη (Red Sonja) ταινία του 1985 με πρωταγωνίστρια τη Μπριγκίτε Νίλσεν (η οποία στα ελληνικά είχε αποδοθεί ως «Κάλιντορ ο Μονομάχος», λόγω του περάσματος από την ταινία του - πιο διάσημου τότε, λόγω του κινηματογραφικού «Κόναν»- Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ από την ταινία, στον δευτερεύοντα ρόλο του πολεμιστή Κάλιντορ, άρχοντα της Υρκανίας).

Επίσης, στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας ήταν να βγει νέα ταινία, με πρωταγωνίστρια της Ρόουζ ΜακΓκόουαν, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ- ωστόσο το 2016 βγήκε το animated Red Sonja: Queen of Plagues.

Η Red Sonja ήταν βασικό κομμάτι των εκδόσεων της Dynamite Entertainment από τότε που η εταιρεία αναβίωσε τον χαρακτήρα της το 2005, και στο reboot του 2013 η συγγραφέας Γκέιλ Σιμόν αναθεώρησε την ιστορία προέλευσής της, αφαιρώντας τον άγριο βιασμό που είχε παρουσιαστεί στην πρώτη έκδοση του υποβάθρου της ως χαρακτήρα, στην έκδοση της Marvel τη δεκαετία του 1970. Η νέα της σειρά θα κυκλοφορήσει ένα μήνα μετά την επανακυκλοφορία του «Κόναν του Βάρβαρου» από τη Marvel.

Δημοφιλή