Η Ρέιτσελ Βάις θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε νέα βιογραφική ταινία

Το «A Special Relationship» έρχεται από τους δημιουργούς των ταινιών «The King's Speech» και «Slumdog Millionaire».
Η Ρέιτσελ Βάις θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Η Ρέιτσελ Βάις θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.
Vianney Le Caer/Invision/AP

Η Ρέιτσελ Βάις θα υποδυθεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην βιογραφική ταινία «A Special Relationship», σε παραγωγή του ανεξάρτητου κινηματογραφικού στούντιο See Saw Films («The King’s Speech»).

Η ζωή της Τέιλορ θα παρουσιαστεί μέσα από αφηγήσεις και υλικό του φίλου και προσωπικού συνεργάτη της, Ρότζερ Γουόλ. Το «A Special Relationship» εξερευνά το ταξίδι της Τέιλορ από ηθοποιός ως ακτιβίστρια. Βασισμένη σε σενάριο του - βραβευμένου με Οσκαρ- Σάιμον Μποφόι (Slumdog Millionaire), την επερχόμενη παραγωγή θα αναλάβουν οι Μπερτ&Μπέρτι (Troop Zero). Η ιζωή της Τέιλορ έχει ξαναμεταφερθεί στην οθόνη το 1995, μέσα από το «Liz: The Elizabeth Taylor Story», σε σκηνοθεσία του Κέβιν Κόνορ.

Η Τέιλορ κέρδισε Οσκαρ για τις ταινίες: «Who’s Afraid of Virginia Wolf?» και «Butterfield 8», ενώ υπήρξε υποψήφια για βραβείο πέντε φορές. Ηταν διάσημη για τον λαμπερό τρόπο ζωής και τους πολλούς γάμους της, όμως συμμετείχε στον αγώνα καταπολέμησης του AIDS και έδωσε ευκαιρίες στον Γουόλ, τον ομοφυλόφιλο συνεργάτη της που μεγάλωσε στον φτωχό και ομοφοβικό, αμερικανικό «Βαθύ Νότο», στα μισά της δεκαετίας του ’80.

«Το κοινό ενθουσιάζεται από τις ζωές και τις ιδιωτικές στιγμές θρυλικών προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ και ο Μποφόι έγραψε έναν ρόλο που φωτίζει το χιούμορ της Τέιλορ και την ευαισθησία της που θα παρουσιάσει με μοναδικό τρόπο η ταλαντούχα Βάις», δήλωσαν οι παραγωγοί.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπέρτον στα γυρίσματα της ταινίας «The Sandpiper» το 1965.
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπέρτον στα γυρίσματα της ταινίας «The Sandpiper» το 1965.
API via Getty Images
Μάρτιος 1965 - Η Λιζ Τέιλορ με την κόρη της Λίσα και τον γιο της, Μάικλ.
Μάρτιος 1965 - Η Λιζ Τέιλορ με την κόρη της Λίσα και τον γιο της, Μάικλ.
Keystone-France via Getty Images
Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Ελίζαμπεθ Τέιλορ
HELAYNE SEIDMAN via Getty Images

Η Βάις κέρδισε το Οσκαρ Β′ Γυναικείου για την ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός» και υπήρξε υποψήφια στην ίδια κατηγορία για την ταινία του Λάνθιμου, «The Favourite».

Πηγή: Variety

Δημοφιλή