Η Rihanna πήγε στα δικαστήρια τον πατέρα της - Η απάτη, οι κακές σχέσεις και τα άσχημα παιδικά χρόνια

Η τραγουδίστρια δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τον πατέρα της. Αλλά μέχρι σήμερα τον συγχωρούσε. Προφανώς όμως δεν άντεξε άλλο.
Evan Agostini/Invision/AP

Η Rihanna πολλές φορές στο παρελθόν είχε αναφερθεί στην προβληματική σχέση με τον πατέρα της. Μικρή ο πατέρας της την ανάγκαζε να τον βοηθάει πουλώντας ρούχα στο δρόμο προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας. Ο ίδιος αδυνατούσε να φροντίσει την οικογένειά του αφού ήταν εξαρτημένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τελικά όταν η Rihanna ήταν 14 ετών ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια.

Πατέρας και κόρη βέβαια τα ξαναβρήκαν και η Rihanna προσπάθησε να τον βοηθήσει πολλές φορές να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί και να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Μάλιστα το 2014 φρόντισε να ενταχθεί σε ένα (πανάκριβο) πρόγραμμα απεξάρτησης και παρακολουθούσε στενά την πρόοδό του. Το αποτέλεσμα ήταν την ίδια χρονιά να εμφανιστεί σε ένα πάρτι της και να μεθύσει και τελικά να τον απομακρύνουν άνδρες της ασφάλειας. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, φρόντισε να δώσει και μια συνέντευξη στην Daily Mail ζητώντας και τα ρέστα για τη στάση της κόρης του, επικρίνοντας τον τρόπο ζωής της, της επιλογές της στην προσωπική της ζωή αλλά και να δηλώσει απογοητευμένος επειδή δεν είχε μείνει ακόμη έγκυος...

Πέραν όλων αυτών, ο πατέρας της Rihanna φαίνεται πως φροντίζει να βγάζει και χρήματα με απάτες, εκμεταλλευόμενος το όνομα της διάσημης κόρης του.

Η Rihanna όμως φαίνεται πως δεν ανέχεται άλλο την κατάσταση και έτσι πήγε τον πατέρα της στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύτηκε το όνομά της για να προωθήσει την εταιρεία του η ποία δραστηριοποιείται στον τομέα ψυχαγωγίας.

Οι γονείς της Rihanna
Steve Granitz via Getty Images
Οι γονείς της Rihanna

Όπως υποστηρίζει η διάσημη τραγουδίστρια, ο πατέρας της Ronald Fenty και ο συνεργάτης καλλιεργούν ψευδώς την αίσθηση πως εκείνη συνδέεται με την εταιρίας τους, που φέρει την ονομασία Fenty Entertainment.

Σύμφωνα με το κείμενο της σχετικής αγωγή που έχει καταθέσει η Rihanna, η συμπεριφορά των δύο συνέταιρων παραπλάνησε το κοινό και βλάπτει τη επωνυμία της δικής της εταιρείας που φέρει επίσης την ονομασία Fenty (Beauty) αλλά είναι είναι επιχείρηση ομορφιάς.

Η Rihanna, όπως αναφέρει το BBC, ζήτησε από το δικαστήριο να εμποδίσει την επιχείρηση του πατέρα της να χρησιμοποιεί το όνομα Fenty για επαγγελματικούς σκοπούς.

Στην αγωγή αναφέρεται πως η Rihanna είναι η νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος με την επωνυμία Fenty στις ΗΠΑ και έχει αποστείλει επίσημο αίτημα για παύση της χρήσης της επωνυμίας από την εταιρεία του πατέρα της.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο κείμενο της αγωγής οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούν την επωνυμία προς εμπορική εκμετάλλευση παραπλανώντας το κοινό. «Αυτή η δόλια συμπεριφορά βλάπτει όχι μόνο τους ενάγοντες αλλά το ευρύ κοινό και χρίζει δικαστικής παρέμβαση».

Ο πατέρας της Rihanna με τον οποίο η τραγουδίστρια, όπως έχει δηλώσει, έχει μια πολύ δύσκολη σχέση, ξεκίνησε την επιχείρηση του στην Καλιφόρνια το 2017 σε συνεργασία με τον Moses Perkins.

Caroline McCredie via Getty Images

Σύμφωνα με την αγωγή, στην ιστοσελίδα της εταιρείας τους, ήταν αναρτημένο τουλάχιστον έως τον Οκτώβριο του 2018 ένα δελτίο Τύπου το οποίο ανακοίνωνε την έναρξη της λειτουργίας της Fenty Entertainment «με» την Rihanna, παρά το γεγονός ότι η ίδια ουδέποτε συμμετείχε σε αυτή.

Σε μια άλλη περίπτωση, η Fenty Entertainment φέρεται να ήταν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου η Rihanna να πραγματοποιήσει 15 εμφανίσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έναντι περίπου 15 εκατ. δολαρίων χωρίς όμως να έχει λάβει καμία εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο- όπως καταγγέλλει τουλάχιστον η τραγουδίστρια.

«Παρόλο που ο κ. Fenty είναι ο πατέρας της Rihanna, δεν έχει ούτε είχε ποτέ εξουσιοδοτηθεί να ενεργεί για λογαριασμό της Rihanna και δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σήμα της Fenty εκμεταλλευόμενος την επωνυμία της δικής της εταιρείας ούτε να επιδίδεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες για λογαριασμό της».

Όπως υποστηρίζεται αυτού του είδους οι δραστηριότητες παραβιάζουν τους νόμους περί διαφήμισης, ανταγωνισμού και ιδιωτικού απορρήτου και ενέχουν την πιθανότητα πρόκληση «σοβαρής και ανεπανόρθωτης» ζημιάς για την εταιρεία Fenty Βeauty της τραγουδίστριας.

Πηγή: ΒΒC