ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/06/2018 17:01 EEST

Η συμφωνία των Πρεσπών: Σε ελληνικό έδαφος η υπογραφή, στη γείτονα το γεύμα (ΜΙΑ)

Stoyan Nenov / Reuters

Ενώ στην ελληνική Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ήδη συζητούνται οι λεπτομέρειες για την υπογραφή της συμφωνίας. 

 Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, η τελετή, που θα γίνει πιθανότατα την Κυριακή, θα γίνει και στις δύο χώρες. Ειδικότερα, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος και εν συνεχεία το επίσημο γεύμα θα παρατεθεί στη γείτονα χώρα. Η υπογραφή θα γίνει, όπως επίσης μεταδίδει το MIA από τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στα εδάφη της πΓΔΜ για το επίσημο δείπνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή υπογραφής θα παραβρίσκονται εκτός των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, ο Ειδικός Διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν το «παρών» να δώσει και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, Γιοχάνες Χαν αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.