Η συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης στο Νεπάλ είχε χάσει τον σύζυγό της σε συντριβή αεροπλάνου

Πριν από 16 χρόνια.
ANI ANI via Reuters

Η συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη στο Νεπάλ την Κυριακή είχε χάσει τον σύζυγό της σε μια συντριβή αεροπλάνου πριν από 16 χρόνια, όπως έγινε γνωστό.

Η Αντζού Χατιγουάντα ήταν συγκυβερνήτης της πτήσης Yeti Airlines 691 όταν το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στην Ποχάρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της χώρας εδώ και 30 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, o σύζυγός της, Ντιπάκ Ποχρέλ, ήταν επίσης συγκυβερνήτης σε πτήση της Yeti Airlines όταν σκοτώθηκε, και ήταν ο θάνατός του που την έκανε να επιδιώξει καριέρα στην αεροπορία. «Ήταν μια αποφασισμένη γυναίκα που αγωνίστηκε για τα όνειρά της και εκπλήρωσε τα όνειρα του συζύγου της» είπε μέλος της οικογένειάς της.

Ο Ντιπάκ ήταν στο κόκπιτ ενός ελικοφόρου Twin Otter που μετέφερε ρύζι και άλλα τρόφιμα στην πόλη Τζούμλα όταν συνετρίβη τον Ιούνιο του 2006, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των εννιά επιβαινόντων. Τέσσερα χρόνια μετά η Αντζού, η οποία κάνει ένα παιδί μαζί του, έμπαινε στον δρόμο για να γίνει πιλότος, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια για να εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Μετά έπιασε δουλειά στη Yeti Airlines. Ήταν πρωτοπόρος, καθώς ήταν μια από μόλις έξι γυναίκες πιλότους στην εταιρεία, και είχε περίπου 6.400 ώρες πτήσης.

Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε και έκανε δεύτερο παιδί, συνεχίζοντας την καριέρα της. Φίλοι και συγγενείς έλεγαν πως αγαπούσε πολύ τη δουλειά της.

Δημοφιλή