Η σοκαριστική στιγμή που καρχαρίας πλησιάζει πέντε σέρφερ

Πάντως, οι επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους είναι σπάνιες, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του 2019.
Η
Η
Huffpost GR

Η υπηρεσία διάσωσης της Νότιας Αφρικής προέτρεψε τους κολυμβητές και τους σέρφερ να είναι προσεκτικοί, καθώς όλο και περισσότεροι λευκοί καρχαρίες έχουν εντοπιστεί στις παραλίες τους και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών.

Οι συγκεκριμένες παραλίες (Southern & Easter Cape) , έξω από την πόλη Κέιπ Τάουν, αποτελούν πόλους έλξεις για τους καρχαρίες,αν και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, ακόμα κι ένας μπορεί να γίνει μοιραίος για τους αθλητές του σερφ. Βίντεο από ντρόουν της Υπηρεσίας Διάσωσης δείχνει τη στιγμή που ο «θηρευτής» πλησιάζει τα «θηράματά» του. Δεν είναι ένας, αλλά πέντε σέρφερ.

Είναι φυσιολογικό να εντοπίζονται περισσότεροι καρχαρίες στην περιοχή αυτή τη περίοδο του έτους καθώς τρέφονται με φώκιες και ψάρια κοντά στην ακτή, εξήγησε ο οργανισμός.

Σε αρκετές πρόσφατες περιπτώσεις, οι αρχές απαίτησαν από τους σέρφερ να βγουν από το νερό αφού εντοπίστηκαν καρχαρίες κοντά. Έτσι κι αλλιώς, απαγορεύεται να κολυμπήσει κάποιος αν είναι μόνος ή αν είναι βράδυ.

Οι περισσότερες επιθέσεις καρχαριών εναντίον ανθρώπων συμβαίνουν όταν το ζώο μπερδεύεται, σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica

Το 2019 υπήρξαν 64 επιθέσεις καρχαριών εναντίον ανθρώπων παγκοσμίως, δύο εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες.

(Με πληροφορίες από CNN)