Η Sony Classical επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής για να ηχογραφήσει την «Ενάτη» με τον Θ. Κουρεντζή

Οι αίθουσες του Μεγάρου είναι διάσημες παγκοσμίως για την εξαιρετική ακουστική τους.
Θεόδωρος Κουρεντζής
Θεόδωρος Κουρεντζής
ALEXANDRA MURAVEVA

Η Sony Classical επέλεξε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ηχογράφηση της «Ενάτης Συμφωνίας» του Μπετόβεν με τον πολυβραβευμένο Θεόδωρο Κουρεντζή και την Ορχήστρα και Χορωδία MusicAeterna, ο οποίος επιστρέφει στο Μέγαρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του στην Αθήνα, με δύο συναυλίες, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Η ηχητική καταγραφή του εμβληματικού έργου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, έναν συναυλιακό χώρο εξαιρετικής ακουστικής, άρτια εξοπλισμένο για την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού μουσικού εγχειρήματος, ο οποίος επί μία εβδομάδα θα μεταμορφωθεί σε στούντιο ηχογράφησης από το συνεργείο της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας.

Το τεχνικό κλιμάκιο της Sony Classical έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και θα πραγματοποιήσει την ηχογράφηση πριν από τις δύο συναυλίες του κορυφαίου έλληνα αρχιμουσικού στο Μέγαρο το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (8:30 μ.μ.).

Τα αριστουργηματικά φωνητικά μέρη στην «Ενάτη» ερμηνεύουν τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ, η Birgitte Christensen οπράνο), η Sophie Harmsen (άλτο), ο Benjamin Bruns (τενόρος) και ο Johannes Kammler (μπάσος).

Τιμές εισιτηρίων

15 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 25 €

40 €, 55 €, 70 €, 85 €, 100 €

Διάρκεια 75 λεπτά περίπου

Δημοφιλή