Η Τζίτζι Χαντίντ έκλεισε το Twitter: «Βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας»

Μαζί με τη δήλωσή της, δημοσίευσε το tweet της συμβούλου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σάνον Ραζ Σίνγκ σχετικά με την απόλυσή της από το twitter.
Rosdiana Ciaravolo via Getty Images

Η Τζίτζι Χαντίντ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το Twitter μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ, χαρακτηρίζοντας τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «βόθρο μίσους και μισαλλοδοξίας».

Το σούπερ μόντελ ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Instagram ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter εν μέσω μαζικών απολύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει το Pagesix.

«Εδώ και πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία του», έγραψε για το Μασκ, «γίνεται όλο και περισσότερο ένας βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας και δεν είναι μέρος στο οποίο θέλω να ανήκω».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στους φανς της στην πλατφόρμα, γράφοντας ότι της άρεσε να συνδέεται μαζί τους.

Μαζί με τη δήλωσή της, δημοσίευσε το tweet της συμβούλου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σάνον Ραζ Σίνγκ σχετικά με την απόλυσή της από τον τεχνολογικό κολοσσό.

.
.
Twitter

Το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του την Παρασκευή με ένα email προς το προσωπικό που εξηγούσε ότι οι περικοπές ήταν «απαραίτητες για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας που κινείται προς τα εμπρός».

Η Τόνι Μπράξτον ανακοίνωσε επίσης ότι θα μείνει μακριά από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχω σοκαριστεί και τρομάξει με την «ελευθερία λόγου» που έχω δει σε αυτή την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της. Η ρητορική μίσους κάτω από το πέπλο της ”ελευθερίας του λόγου” είναι απαράδεκτη- γι′ αυτό επιλέγω να μείνω μακριά από το Twitter, καθώς δεν αποτελεί πλέον ασφαλή χώρο για μένα και τους γιους μου», έγραψε τον περασμένο μήνα.

Οι Σόντα Ράιμς και Τέα Λεόνι είπαν κι εκείνες αντίο στο Twitter τον Οκτώβριο.

«Δεν θα μείνω εδώ για ό,τι έχει σχεδιάσει ο Έλον. Αντίο», έγραψε η Ράιμς.

Εν τω μεταξύ, ο Μάσκ προκάλεσε περεταίρω αναστάτωση την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει μηνιαίο τέλος για το πολυπόθητο μπλε σήμα επαλήθευσης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα