Η βασίλισσα Ελισάβετ ασκεί βέτο στην ανεξαρτησία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Ο Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ ήθελαν μια ζωή μακριά από τη βασιλική οικογένεια.
Toby Melville / Reuters

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ απομακρύνονται από τους Κέιμπριτζ, καθώς πρόσφατα αποκάλυψαν ότι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τη δική τους οικία- όμως στην προσπάθεια αναζήτησης ελευθερίας από τη βασιλική οικογένεια, η απάντηση ήταν «όχι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επιθυμούν να χτίσουν έναν παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό, με τη Μέγκαν να συνεχίζει το ρόλο της ως μια ακτιβίστρια. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ βάζει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

«Ήθελαν η οικία και ο οργανισμός τους να είναι εντελώς ανεξάρτητα από το παλάτι του Μπάκινχαμ, όμως η απάντηση ήταν αρνητική», είπε πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια. «Υπάρχει μια θεσμική δομή η οποία δεν επιτρέπει αυτού του είδους την ανεξαρτησία. Η βασιλική οικογένεια πρέπει να είναι κοντά. Δεν μπορούν απλά να φύγουν και να ασχοληθούν με αυτά που τους απασχολούν».

Η οικία και τα νέα γραφεία του ζευγαριού θα χρηματοδοτηθούν από τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας και θα είναι έτοιμα την άνοιξη.

Τα νέα έρχονται ένα μήνα μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν σχεδίαζαν να διαχωρίσουν την οικία τους, λίγο πριν η τελευταία φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Πηγή: E online