ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/10/2021 14:09 EEST | Updated 15/10/2021 15:31 EEST

Εφοδος της αστυνομίας στο ΕΜΠ, ξηλώθηκε το αυθαίρετο των αντιεξουσιαστών

Ερευνες για τον εντοπισμό του οδηγού που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στην παράνομη κατασκευή.

Eurokinissi

Το δικό τους στέκι μέσα σε χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου ξεκίνησαν να χτίζουν φοιτητές, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν ιδεολογικά στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αλλά η Πολεοδομία συνοδεία της Αστυνομίας σταμάτησε τις εργασίες και κατεδάφισε ό,τι είχε φτιάξει.

Eurokinissi

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι φοιτητές, χωρίς να έχουν άδεια, μετέφεραν με φορτηγό όλα τα απαραίτητα οικοδομικά υλικά και ξεκίνησαν να χτίζουν τοίχους μέσα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Οι εργασίες έγιναν αντιληπτές και την Πέμπτη ο Κοσμήτορας της Σχολής, μαζί με άλλα δύο μέλη του πανεπιστημίου, επιχείρησαν να τις σταματήσουν, αλλά τους εξύβρισαν και τους έδιωξαν φοιτητές, οι οποίοι λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης.

Eurokinissi

Ο Κοσμήτορας κατήγγειλε τα περιστατικά στο Αστυνομικό Τμήμα και ύστερα από συνεννόηση των αστυνομικών με την πρυτανεία και τον Εισαγγελέα έγινε η... επιχείρηση τής Πολεοδομίας, συνοδεία αστυνομικών.

Με αφορμή το περιστατικό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!