Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: «Αυτό ήταν, δεν έχει άλλο»

Εικόνες από την ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης - Αφίξεις, χαμόγελα, υπογραφές, πηγαδάκια και πολλά άλλα στο «παρασκήνιο».
Eurokinissi

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης το απόγευμα της Πέμπτης (04/01) μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε μια ημέρα νωρίτερα.

Eurokinissi
Eurokinissi

Οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αφορούν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (νέος υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός ο Ανδρέας Νικολακόπουλος), Υγείας (νέος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης), Εργασίας (νέα υπουργός η Δόμνα Μιχαηλίδου) και το Υπουργείο Παιδείας (νέα υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη).

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναλαμβάνει και τη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

«Γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται αλλαγές στα κυβερνητικά σχήματα. Αυτό δεν ακυρώνει το έργο που μπορεί να έχει γίνει και σίγουρα έχει γίνει σε κάθε υπουργείο. Είναι ανάγκη να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα συνολικά την υλοποίηση του προγράμματος μας και με βάση αυτό θα αξιολογηθούμε όλοι» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Eurokinissi
Eurokinissi

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ασφάλεια με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αναλαμβάνει για 5η φορά τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς η κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας.

«Είναι μία κίνηση του πρωθυπουργού που ενήργησε για άλλη μία φορά με αποφασιστικότητα. Οι πολίτες ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι στις προτεραιότητες. Το να ανατεθεί το υπουργείο στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος έχει πολύ μεγάλη δράση στον συγκεκριμένο τομέα. Νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει θετικά» ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδας.

Eurokinissi
Eurokinissi

Μητσοτάκης: «Δεύτερο μέρος ανασχηματισμού μόνο εάν πάω… στο βουνό»

Συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ενώ κατευθυνόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχηματίστηκε ένα «πηγαδάκι» γύρω από τον πρωθυπουργό, καθώς όδευε από το Προεδρικό Μέγαρο προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ανασχηματισμός θα γίνει;» ήταν η πρώτη ερώτηση που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στον πρωθυπουργό. «Δεν έχει άλλο. Αυτό ήταν. Το χάσατε» απάντησε. «Δεν έχει δεύτερο μέρος;», ήταν η δεύτερη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μόνο εάν πάω στο βουνό», απάντησε. Για το αν «το Νταβός μετράει» -ως τρίτη ερώτηση στον πρωθυπουργό- απάντησε: «Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση και όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ρωτήθηκε σχετικά.

«Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή