ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/06/2019 15:52 EEST

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Νέα εισβολή φοιτητών- ματαίωσαν debate

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Eurokinissi

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η παρέμβαση του εισαγγελέα περιορίζεται στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της παράνομης βίας και της διακοπής συνεδρίασης πανεπιστημιακού οργάνου.

Τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν κατά τα ίδια επεισόδια απαιτούν έγκλιση και θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών Αρχών εάν και εφόσον κατατεθούν μηνύσεις.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα τωνthestival.gr και seleo.gr, αναβλήθηκε debate των υποψηφίων αντιπρυτάνεων στο ΑΠΘ την Τετάρτη, λόγω εισβολής φοιτητών. Οι φοιτητές μπήκαν στον χώρο της εκδήλωσης, , στο αμφιθέατρο «Κ. Τριαρίδης» του Γ.Π.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ», και φώναζαν συνθήματα, εμποδίζοντας να αρχίσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη φοιτητές εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, απαιτώντας οι συνεδριάσεις να είναι δημόσιες και να γίνονται με συμμετοχή φοιτητών. Οι τόνοι ανέβηκαν και φοιτητές πιάστηκαν στα χέρια με καθηγητή: Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι συμφοιτητής τους δέχτηκε γροθιά, και το πανεπιστήμιο απαντά πως οι φοιτητές εισέβαλαν βίαια στα γραφεία της πρυτανείας, προπηλακίζοντας και ασκώντας βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους καθηγητές, στον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ασκήθηκε έντονη σωματική βία κατά παρευρισκόμενου Καθηγητή. Συγκεκριμένα, του αφαίρεσαν το κινητό για να σβήσουν οποιαδήποτε καταγραφή γεγονότων, τον γρονθοκόπησαν και τον εξώθησαν βίαια προς παρακείμενο ανοιχτό παράθυρο, με κίνδυνο να πέσει από τον 7ο όροφο».

 

 

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post