Έκανε ένεση με χυμό φρούτων και παραλίγο να πεθάνει

Πέρασε 5 μέρες στην εντατική αφού υπέστη ζημιά σε τέσσερα ζωτικά όργανα.
Zairi Azmal Bin Burham / EyeEm via Getty Images

Μια γυναίκα στην Κίνα παραλίγο να πεθάνει μετά από μια ένεση με χυμό φρούτων που έκανε στον εαυτό της. H γυναίκα όπως φαίνεται θεώρησε πως ήταν ένας καλός και εύκολος τρόπος για σωστή διατροφή.

Η 51χρονη υπέστη ζημιά στο ήπαρ, στους νεφρούς, στην καρδιά και στους πνεύμονες και χρειάστηκε να νοσηλευτεί πέντε ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στην ενδοφλέβια ένεση που χρησιμοποίησε υπήρχαν περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη φρούτων, δήλωσε στο ΒΒC ένας υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ξιάνγκναν στο Χουνάν της Κίνας. Λίγη ώρα αφού έκανε την ένεση με το περίεργο μείγμα, η γυναίκα είχε έντονη φαγούρα και παρουσίασε πυρετό.

Η είδηση σχολιάστηκε ευρέως στη Κίνα, κυρίως από χρήστες των social media τονίζονταν την ένδεια που παρατηρείται σε στοιχειώδεις γνώσεις που αφορούν ιατρικά ζητήματα καθώς η ένεση με χυμό φρούτων φαίνεται θεωρήθηκε από τη γυναίκα ως ένας εύκολος τρόπος και μια καλή πρακτική

Το hashtag #OldWomanPutsJuiceIntoVeins ήταν για αρκετές ημέρες το πιο δημοφιλές ενώ το θέμα μονοπωλούσε το Weido (κινεζικό μέσω κοινωνικής δικτύωσης).

Πηγή: BBC