ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2018 14:53 EEST | Updated 29/07/2018 22:37 EEST

Πλημμύρες στην Αθήνα. Έκτακτη ενημέρωση της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Εικόνες των ανθρώπων που βρίσκονται στο δρόμο στα social media

Eurokinissi

Ισχυρή νεροποντή έπληξε την Αττική και ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα του νομού, προκαλώντας προβλήματα λόγω του όγκου των υδάτων, καθώς τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά.  

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προβλήματα σημειώθηκαν σε όλο το Λεκανοπέδιο- εντονότερα στο κέντρο της Αθήνας, τα Βόρεια Προάστια και τα Δυτικά. Ως περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο αναφέρονται το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, ο δήμος Παπάγου/ Χολαργού, η Αγία Παρασκευή, η Νέα Φιλαδέλφεια, η Φιλοθέη, το Γαλάτσι, η Κυψέλη, οι Άγιοι Ανάργυροι, τα Πατήσια και η Νέα Χαλκηδόνα. Μεγάλα προβλήματα, όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν στον Περισσό.

 

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ επιχειρούν 35 συνεργεία με 120 πυροσβέστες. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές. 

Ενδεικτικές της κατάστασης σε ορισμένες περιοχές είναι εικόνες από τα Πατήσια (οδός Καυταντζόγλου και Αχαρνών), όπου αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά. Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας, αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά στους περισσότερους. Στο κέντρο πλημμύρισε ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο Ιπποκράτειο, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε πολλά φανάρια στο κέντρο της Αθήνας. Για κάποια ώρα ήταν εκτός λειτουργίας φανάρια στον κόμβο Σταυρού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς σηματοδότες και άνευ παρουσίας Τροχαίας: Σε ερώτηση της HuffPost Greece, η απάντηση της Τροχαίας ήταν πως δεν υπήρχε διαθέσιμο προσωπικό λόγω πλημμυρών, ωστόσο αργότερα απεστάλη περιπολικό στην περιοχή για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. 

Προκλήθηκαν επίσης προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό, με τον σταθμό Πανόρμου να κλείσει για ένα διάστημα, λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση. Προβλήματα είχαν σημειωθεί νωρίτερα και στον σταθμό Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος.  

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με tweet που δημοσίευσε, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, καθώς και να αποφεύγουν να μετακινούνται σε περιοχές που εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε αντίστοιχη προειδοποίηση προέβη και η Περιφέρεια Αττικής, καλώντας τους πολίτες, εποχούμενους και πεζούς, να αποφεύγουν να κινούνται στους δρόμους, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 

Οι χρήστες των social media μοιράστηκαν εικόνες από την έντονη νεροποντή: