Έκτακτη σύσκεψη υπό το πρωθυπουργό της ομάδας διαχείρισης κρίσης για το ενεργειακό

Θα γίνει το απόγευμα στο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
J. Oikonomou
J. Oikonomou
Eurokinissi

Σε θέση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης είναι η κυβέρνηση, ενώ αναμένει και εξελίξεις από την Ε.Ε. σχετικά με τα μέτρα που θα εξεταστούν για την ανακούφιση των ευρωπαίων πολιτών.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το απόγευμα συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων με μοναδικό θέμα το ενεργειακό. Την ανακοίνωση της σύσκεψης έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μία στρατηγικού χαρακτήρα απειλή και η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο, καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου «να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας», και συμπλήρωσε ότι «η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται στην Ευρώπη».

Παράλληλα όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την στήριξη στην κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, αναμένοντας βέβαια και τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς καμία εθνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα.

Το βέβαιο είναι ότι μελετώνται μία σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση τα οποία αναμένεται να «κλειδώσουν» τα επόμενα 24ωρα και να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Δημοφιλή