Νότια Αφρική: Εκθεση κάνναβης χωρίς... κάνναβη

Νότια Αφρική: Εκθεση κάνναβης χωρίς... κάνναβη
Reuters

H πρώτη έκθεση κάνναβης στην Αφρική, που διεξήχθη στην Πρετόρια, τα είχε όλα: από προϊόντα που παράγονται από το φυτό και πόστερ που υποστηρίζουν τη νομιμοποίησή της, μέχρι εξαρτήματα για υδροπονικά συστήματα άρδευσης υψηλής τεχνολογίας. Αυτό που έλειπε, ωστόσο, ήταν η ίδια κάνναβη!

Κι αυτό γιατί, παρότι τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής αποποινικοποίησε τη χρήση της σε ιδιωτικούς χώρους, το εμπόριο και η διακίνησή της παραμένουν παράνομα. Ακόμη και η απλή έκθεση δενδρυλλίων ή «κομματιών» του φυτού σε δημόσιο χώρο, επομένως, θα μπορούσε να βάλει τους διοργανωτές σε μπελάδες.

Reuters

Ετσι, οι υπεύθυνοι έπρεπε να επιστρατεύσουν τη δημιουργικότητά τους. Και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα κατάφεραν περίφημα, εκθέτοντας από ενεργειακά ποτά, μέχρι και αλοιφές φτιαγμένες από το διάσημο φυτό.

Reuters

Ωστόσο, υπήρξαν και αντιδράσεις. Εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι είχαν αγοράσει εισιτήρια και είχαν ήδη δημιουργήσει ουρές κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Αρκετοί εξ αυτών, όμως, όταν ενημερώθηκαν ότι θα έβλεπαν τα πάντα εκτός από κάνναβη, αποχώρησαν.

Reuters

Ανάλογη τύχη είχε και ο ακτιβιστής Στίβεν Ταπέλο Κούντου, ο οποίος μοίραζε «παπάδες» κάνναβης έξω από την έκθεση, προτρέποντας τους επισκέπτες να τους πάρουν μαζί τους στο εσωτερικό, αγνοώντας τους κανόνες.

Κάτι που φυσικά δεν επετράπη, ενώ και ο Κούντου εκδιώχθηκε από τους άνδρες της ασφάλειας της έκθεσης.

Reuters

με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή