ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/07/2019 14:19 EEST | Updated 16/07/2019 17:04 EEST

ΕΛ.ΑΣ.: Κακοποιήθηκε σεξουαλικά η Αμερικανίδα βιολόγος

Επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.

People

Σημάδια αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας και σεξουαλικής κακοποίησης έφερε η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας, Σούζαν Ιτον, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε σήμερα Τρίτη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης ομολόγησε ότι επιτέθηκε στην Αμερικανίδα βιολόγο με σεξουαλικό κίνητρο. Και αυτό παρότι αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές, κάνοντας λόγο για τροχαίο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δράστης,  χτύπησε την 60χρονη δύο φορές με το αυτοκίνητό του, στη συνέχεια τη βίασε και την οδήγησε στη σπηλιά στο Μάλεμε Χανίων. Στη συνέχεια, ο 27χρονος έφραξε την είσοδο του καταφυγίου και πίστεψε πως δεν θα βρεθεί ποτέ η σορός της.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου, ανέφερε τα όσα είπε ο δράστης στους αστυνομικούς.

«Ο ίδιος είπε ότι είδε την 60χρονη να κινείται πεζή και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική κακοποίηση, την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο με σκοπό να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια την έβαλε στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στο φρεάτιο, αφού προηγουμένως την βίασε».

Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής. 

Ο καθ′ ομολογίαν δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία από την ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.