Η μακάβρια γκάφα των EMMY

Η χρήση φωτογραφίας του ζωντανού Λέοναρντ Σλάτκιν αντί του Αντρέ Πρεβέν και η συγγνώμη των διοργανωτών.
H Halsey ερμηνεύει το «Time After Time» κατά την διάρκεια του αφιερώματος «Εις Μνήμην».
H Halsey ερμηνεύει το «Time After Time» κατά την διάρκεια του αφιερώματος «Εις Μνήμην».
Chris Pizzello/Invision/AP

Οι διοργανωτές της 71ης τελετής απονομής των βραβείων EMMY που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λος Αντζελες, απολογήθηκαν μετά το λάθος να συμπεριλάβουν τον εν ζωή μαέστρο και συνθέτη Λέοναρντ Σλάτκιν στο αφιέρωμα «Εις μνήμην», για τους καλλιτέχνες που πέθαναν το 2019.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Halsey ερμήνευσε μια διασκευή του «Time After Time», ενώ πίσω της έπαιζε βίντεο με ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες της τηλεόρασης που πέθαναν την χρονιά που έφυγε. Καθώς προβαλλόταν το βίντεο, η διοργάνωση ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον μουσικό Αντρέ Πρεβέν, αλλά κατά λάθος χρησιμοποίησαν φωτογραφία του Σλάτκιν.

Ο Σλάτκιν εντόπισε πολύ γρήγορα την γκάφα και την σχολίασε στο Τουίτερ, μαζί με μια φωτογραφία του. «Ειδα οτι τα ΕΜΜΥ παρουσίασαν μια φωτογραφία μου στην ενότητα ”Εις μνήμην”, αντί για μια του Πρεβέν. Ο Αντρέ άξιζε καλύτερα. Ειχα την ευκαιρία να τον παρουσιάσω όταν διακρίθηκε με το Kennedy Centre Honours. Ίσως αυτή ήταν η ”εκδίκηση” για κάποιες ιστορίες που είπα γι’αυτόν», έγραψε ο μουσικός στην λεζάντα.

Σε δήλωσή τους, η Ακαδημία της Τηλεόρασης και το δίκτυο FOX, το όποιο προέβαλε τα ΕΜΜΥ φέτος, είπαν στην εφημερίδα USA Today ότι απολογούνται για το λάθος. Επιπλέον, είπαν ότι η ιστοσελίδα των βραβείων, θα συμπεριλάβει την σωστή φωτογραφία τουβραβευμένου μουσικού που πέθανε τον Φεβρουάριο, σε ηλικία 89 ετών.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή