Ενα μουσικό πείραμα που λέγεται «Sonic Convergence» και ενώνει μυημένους και μη

Τέσσερις κορυφαίοι της τζαζ και της κλασικής μουσικής σε μία αναπάντεχη όσο και απολαυστική συνομιλία στην Πειραιώς 260.
@Yannis Gutmann

Ένα πολύχρωμο σύμπαν, που συνενώνει μυημένους και μη, παρασύροντάς μας στη χαρά και τη σαγήνη της μουσικής είναι το μουσικό πείραμα που λέγεται «Sonic Convergence» και θα έχουμε τη χαρά να δούμε και να ακούσουμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου στον Χώρο Η της Πειραιώς 260.

Μια ομάδα κορυφαίων μουσικών της jazz και της κλασικής μουσικής, ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Χρήστος Χατζής -ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες διεθνώς, ειδικά στον χώρο των κρουστών οργάνων-, μαζί με τους Χρήστο Ραφαηλίδη, Πέτρο Κλαμπάνη και Αντώνη Σουσάμογλου -εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης- ετοιμάζουν και θα παρουσιάσουν «μουσικές απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα των ημερών μας», με ενθουσιασμό, στοχασμό και χιούμορ.

Αντλώντας έμπνευση από την ιδέα ότι «αν όλες οι λύσεις είναι αδύνατες, τότε το αδύνατο είναι η μόνη δυνατή λύση», οι τέσσερίς τους αναμειγνύουν τις συνθέσεις και τη δεξιοτεχνία τους σε μια κοινή μουσική γλώσσα, που υπερβαίνει τις ταξινομήσεις. Αυτή είναι η γλώσσα του Sonic convergence (Ηχητική σύγκλιση), όπως την μιλούν οι κορυφαίοι μουσικοί της, σε μια αναπάντεχη μουσική συνομιλία.

Μαζί τους οι μουσικοί του κουαρτέτο εγχόρδων: David Bogorad, Βασίλης Σαίτης και Αθανάσιος Σουργκούνης.

Συντελεστές

Σύνθεση Χρήστος Χατζής, Χρήστος Ραφαηλίδης, Αντώνης Σουσάμογλου, Πέτρος Κλαμπάνης

Ερμηνεύουν Χρήστος Ραφαηλίδης βιμπράφωνο, Πέτρος Κλαμπάνης μπάσο, φωνητικά, Αντώνης Σουσάμογλου βιολί, David Bogorad βιολί, Θανάσης Σουργκούνης βιόλα, Βασίλης Σαΐτης τσέλο.

Info

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Sonic Convergence

Πειραιώς 260 - Χώρος H
13 Ιουλίου

Ώρα: 21.00

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Διακεκριμένη Ζώνη 20€ • Ζώνη Α΄ 15€/ Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 12€ • Ζώνη Β΄ 10€/ Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 8€ • Ανέργων/ Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr