ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2019 17:39 EET | Updated 03/02/2019 17:44 EET

Ένα σπάνιο φαινόμενο με κυλίνδρους χιονιού καταγράφηκε στη Βρετανία

Για να εκδηλωθεί πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες.

Twitter

Χιονόμπαλα ή ρόδα αυτοκινήτου; Αυτό διερωτήθηκαν όσοι αντίκρισαν την σπάνια αυτή εικόνα στο Γουιλτσάιρ της Βρετανίας το Σάββατο.

Ο Μπράιαν Μπέιλις που βρέθηκε στο σημείο απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό το περίεργο φαινόμενο ενώ τις εικόνες κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ο ίδιος είπε, όταν αρχικά είδε τις μπάλες θεώρησε πως ήταν κατασκεύασμα ανθρώπου, στη συνέχεια όμως διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν ανθρώπινα ίχνη εκεί γύρω.

Ο άνδρας δήλωσε επίσης πως δεν έχει ποτέ αντικρίσει κάτι παρόμοιο. «Όταν έφτασα κοντά στο χιονισμένο δημιούργημα μπορούσα να δω τις ακτίνες του ήλιου μέσα από την τρύπα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για πραγματικά σπάνιες φωτογραφίες ενός εξαιρετικά σπάνια φαινομένου που οι μετεωρολόγοι ονομάζουν “κυλίνδρους χιονιού”. Όποιος τους είδε είναι πολύ τυχερός», είπε από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του BBC Ίαν Φεργκιουσόν.

Έσπευσε παράλληλα να τονίσει πως για να δημιουργηθούν οι κύλινδροι χιονιού θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Δηλαδή το δάπεδο πρέπει να είναι ομαλό και να υπάρχει αραιή βλάστηση. Το επίπεδο υγρασίας και η ταχύτητα του ανέμου παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο.

Αν για παράδειγμα ο αέρας είναι πολύ ισχυρός ή αδύναμος είναι δύσκολο να σχηματιστούν οι κύλινδροι.