Το απόλυτο viral των ημερών είναι μια επική σκηνή από τη σειρά Batman των 60s

Πολλοί θεωρούν πως ίσως είναι η καλύτερη σκηνή που είδαμε ποτέ στην TV.
batman/dc comics

Όλοι εσείς εκεί έξω που μεγαλώσατε με τις νεότερες version του κινηματογραφικού Batman (τύπου Christopher Nolan με πρωταγωνιστή τον Christian Bale) θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως ο ήρωας που δημιούργησαν οι Bob Kane και Bill Finger και συστήθηκε πρώτα στο ανταγωνιστικό κοινό το 1939 από την DC Comics, δεν ήταν πάντα έτσι.

Όχι μόνο υπάρχουν ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ του Bruce Wayne και του alter ego του Batman ανάμεσα στα comics και στην κινηματογραφική αποτύπωση του χαρακτήρα αλλά και σημαντικές διαφορές που καταγράφονται στο πέρασμα του χρόνου στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη.

Αν και ο σημερινός Batman είναι ένας πολύ σκοτεινός υπερήρωας, βαρύς που δεν καταλαβαίνει από αστεία και δεν διασκεδάζει ποτέ, υπήρχε μια άλλη εκδοχή του ήρωα που κάποιοι στάθηκαν τυχεροί και γνώρισαν τη δεκαετία του 1960.

batman/youtube

Αναφερόμαστε στην τηλεοπτική σειρά Batman (1966-1968) με πρωταγωνιστή τον Adam West. Σε αυτή την τηλεοπτική version ο Batman, ήταν έξυπνος, συχνά αστείος, κάπως ψυχεδελικός ενώ το σενάριο και οι διάλογοι ήταν ξεκαρδιστικοί και διακρίνονταν πάντα από ένα λεπτό, συχνά υποδόριο όσο και ευρηματικό χιούμορ.

Δεν μας κάνει λοιπόν καθόλου εντύπωση που αυτές τις μέρες μια σκηνή από ένα επεισόδιο αυτής της σειράς έχει γίνει το απόλυτο viral με τους χρήστες του Twitter να αναρτούν με μανία την επίμαχη, επική σκηνή ενώ κάθε ανάρτηση κερδίζει χιλιάδες views και σχόλια (πλησιάζει τα 1.000.000 views μέσα σε λίγες ημέρες). Οι περισσότεροι σχολιάζουν πως ο West ήταν ίσως ο καλύτερος Batman όλων των εποχών και επιμένουν στο ευρηματικό σενάριο, τη σκηνοθεσία, τους υπέροχους διαλόγους αλλά και την υποκριτική ικανότητα του πρωταγωνιστή και όσων των πλαισιώνουν.

Η σκηνή, είναι από ένα επεισόδιο του 1967 με τον τίτλο «Ice Spy». Ο «κακός» Mr Freeze έχει στείλει μια ειδικά εκπαιδευμένη φώκια ονόματι Isolde στο αρχηγείο της αστυνομίας της Gotham City με ένα σημείωμα. Σε αυτό διατυπώνει τις απαιτήσεις του, αναφέροντας πως θέλει ο Batman να του παραδώσει τα λύτρα για την απελευθέρωση ενός καθηγητή που έχει απαγάγει. Οι δύο αστυνομικοί καλούν ταυτόχρονα τον Bruce Wayne και τον Batman- χωρίς φυσικά να γνωρίζουν πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο- και ακολουθεί η κορύφωση μιας πραγματικά επικής σκηνής...

Απολαύστε!

Δημοφιλή