ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2019 13:00 EET | Updated 03/02/2019 13:09 EET

Λονδίνο: Συμμορία έκλεψε τον Μίλο - το Γεράκι «προστάτη» του αεροδρομίου Heathrow

Η γυναίκα και το γεράκι...και οι κλέφτες που μπήκαν ανάμεσά τους!

OLI SCARFF via Getty Images
Αυτός είναι ο Ρούφους! Ενα άλλο γεράκι Harris που τα προηγούμενα χρόνια προστάτευε από τους αιθέρες το...τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον

Ένα γεράκι γένους Harris που προστάτευε κάτω από τις φτερούγες του ολόκληρο το αεροδρόμιο του Heathrow(!) στο Λονδίνο, κάνοντας «περιπολίες» για να τρομάξει τα άλλα πουλιά, ώστε να αποτρέπονται επικίνδυνα περιστατικά κατά την απογείωση/προσγείωση αεροσκαφών, εκλάπη από το φορτηγό του ιδιοκτήτη του.

Η βρετανική αστυνομία κυνηγά μια συμμορία, μέλος της οποίας έσπασε ένα παράθυρο του σταθμευμένου οχήματος του ιδιοκτήτη του γερακιού...

Το βαν της ιδιοκτήτριας του Μίλο βρισκόταν έξω από ένα ξενοδοχείο, κοντά στο αεροδρόμιο, την Τρίτη το βράδυ και από εκεί άρπαξαν τον έξιχρονο Μίλο από το κιβώτιο του στο πίσω κάθισμα.

Η ιδιοκτήτρια που λέγεται Λεϊλά Μπένετ, ηλικίας 34 ετών, είχε μόλις κάνει check in στο ξενοδοχείο Mercure και επέστρεψε 30 λεπτά αργότερα στο αυτοκίνητο. 

Αλλά ο Μίλο έλειπε...

Whiteway via Getty Images
Ενα ακόμα γεράκι Harris στο Λονδίνο...με αποστολή να διώχνει τα περιστέρια που λερώνουν την πλατεία Τραφάλγκαρ!

 Οταν εξέτασε η αστυνομία το υλικό από τις κάμερες στο ξενοδοχείο βρήκε καταγεγραμμενη τη στιγμή που οι τρεις κλέφτες-«απαγωγείς» κατέφθασαν με μια ασημένια Mercedes C-Class. 

Η κυρία Μπένετ προσφέρει τώρα αμοιβή 1.000 λίρες για την επιστροφή του γερακιού. Η ίδια πιστεύει ότι οι κλέφτες είχαν «βάλει στο μάτι» τα εργαλεία που είχε μέσα στο βαν, αλλά είδαν το αρπακτικό πουλί και το πήραν χωρίς να γνωρίζουν την αξία του.

Οπως είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα The Sun... «”Ένας από αυτούς προσπάθησε να βγάλει έξω τον Μίλο χρησιμοποιώντας το ειδικό γάντι που είχα στο πίσω μέρος, αλλά το γεράκι δεν ήθελε να τον ακολουθήσει. Τελικά άρπαξε τον Μίλος με δύναμη, ενώ εκείνος χτυπούσε τα φτερά του με αγωνία. Τότε τον πέταξαν μέσα στο δικό τους αυτοκίνητο και τον πήραν χωρίς το κιβώτιο του.»

ASSOCIATED PRESS
Εδώ επί το έργον το γεράκι της πλατείας Τραφάλγκαρ

 Η κυρία Μπένετ ανησυχεί για την υγεία του Μίλο και φοβάται ότι το γεράκι της δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την κατάλληλη φροντίδα.

«Έχω τον Μίλο από τότε που είχε εκκολαφθεί, είχε εκτραφεί ειδικά για να κάνει τη υλειά που κάνει. Τ το μόνο που θέλω είναι να φέρουν τον Μίλο πίσω, πριν είναι πολύ αργά...Προσφέρω μια αμοιβή αν τον φέρουν πίσω, ή σε οποιονδήποτε μπορεί να μου πει πού βρίσκεται».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά...

Eddie Keogh / Reuters
Tο γεράκι Harris στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον...ο Ρούφους!

Πηγή: Skynews

Sponsored Post