ΗΠΑ: Το 5G θα προκαλέσει ατέλειωτο χάος στις πτήσεις

Και τεράστια οικονομική επιβάρυνση στην τσέπη των επιβατών.
Αεροπλάνο απογειώνεται από το Ronald Reagan National Airport στην Ουάσινγκτον.
Αεροπλάνο απογειώνεται από το Ronald Reagan National Airport στην Ουάσινγκτον.
CARLOS BARRIA via REUTERS

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι η χρήση του ασύρματου 5G, που θα εφαρμοστεί από τις 5 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να δημιουργήσει ατελείωτο χάος στις πτήσεις, από τις καθυστερήσεις που θα προκαλέσει, κάτι που θα κοστίσει στους επιβάτες 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. (1.4 δισ. ευρώ).

Μιλώντας στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας, ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Σκοτ Κέρμπι, ζήτησε την αναβολή της χρήσης του 5G, από τους τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς AT&T και Verizon Communications, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο θα μπορούσε να καθυστερήσει, να εκτρέψει ή να ακυρώσει το 4% περίπου των καθημερινών πτήσεων, με τεράστιες επιπτώσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες.

«Θα ήταν μια καταστροφική αποτυχία της κυβέρνησης», είπε ο Σκοτ Κέρμπι στους δημοσιογράφους.

Η αεροπορική βιομηχανία και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με πιθανές παρεμβολές του 5G στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά όργανα πλοήγησης των αεροπλάνων, όπως τα ραδιοϋψόμετρα.

«Αρχής γενομένης την 5η Ιανουαρίου - εκτός και αν αλλάξει κάτι - δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ραδιουψόμετρα σε περισσότερα από τα 40 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας», είπε ο Σκοτ Κέρμπι.

«Είναι σίγουρο. Δεν τίθεται θέμα». Οπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, αυτό θα σήμαινε ότι στα μεγάλα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών σε περίπτωση κακοκαιρίας, νεφώσεων ή ακόμα και έντονης ομίχλης «κατ′ ουσίαν θα μπορούμε να κάνουμε προσεγγίσεις μόνο οπτικά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Airlines Σκοτ Κέρμπι και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Delta Air Lines Τζον Λάφτερ, καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστήμης και Μεταφορών της Γερουσίας, στο κτήριο Ράσελ του Κάπιτολ Χιλ της Ουάσινγκτον.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Airlines Σκοτ Κέρμπι και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Delta Air Lines Τζον Λάφτερ, καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστήμης και Μεταφορών της Γερουσίας, στο κτήριο Ράσελ του Κάπιτολ Χιλ της Ουάσινγκτον.
POOL via REUTERS

Μάλιστα ο εμπορικός όμιλος Airlines for America (A4A), που εκπροσωπεί μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής, δήλωσε ότι αν η οδηγία της Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) για χρήση του 5G είχε τεθεί σε ισχύ το 2019, «περίπου 345.000 εμπορικές πτήσεις, 32 εκατομμύρια επιβάτες και 5.400 πτήσεις cargo θα είχαν επηρεαστεί με τη μορφή καθυστερήσεων, εκτροπών ή ακυρώσεων».

Παράλληλα ο Σκοτ Κέρμπι επισήμανε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) «πρέπει να κλειστούν σε ένα δωμάτιο να μιλήσουν και να λύσουν το πρόβλημα», προσθέτοντας ότι το ζήτημα «δεν μπορεί να λυθεί στις πλάτες των αεροπορικών εταιρειών».

Να σημειωθε Airlines for America (A4A) είπε ότι η οδηγία της FAA «θα διαταράξει ουσιαστικά τις λειτουργίες των αεροπορικών εταιρειών» επισημαίνοντας ότι στις εταιρείες cargo «θα κόστιζε 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως» (354 εκατ. ευρώ) ενώ «το ετήσιο κόστος επίβάρυσνσης για τους επιβάτες να είναι περίπου 1,59 δισεκατομμύρια δολάρια» λόγω των καθυστερήσεων.

Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών από την μεριά της υπερασπίστηκε την τεχνολογία του δικτύου 5G, αναφέροντας ότι λειτουργεί με ασφάλεια και χωρίς να προκαλεί παρεμβολές στα αεροπλάνα σε σχεδόν 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.