ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια, καθηλώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση, έχει ενημερωθεί ο Μπάιντεν.
Mike Blake via Reuters

Μια διακοπή λειτουργίας στο σύστημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ έχει επιφέρει χάος με καθυστερήσεις σε πτήσεις στα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα λόγω.

Marco Bello via Reuters

Η FAA είπε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Marco Bello via Reuters

«Η FAA εξακολουθεί να εργάζεται για την πλήρη αποκατάσταση του συστήματος Notice to Air Missions (NOTAM) μετά από διακοπή λειτουργίας. Ενώ ορισμένες λειτουργίες αρχίζουν να επανέρχονται, οι λειτουργίες του Εθνικού Εναέριου Συστήματος παραμένουν περιορισμένες» ανέφερε στο Twitter.

Περισσότερες από 760 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έχουν καθυστερήσει σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Επιπλέον 91 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση, έχει ενημερωθεί ο Μπάιντεν

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της FAA ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για έρευνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή».

Η FAA ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας για να μπορέσει να επικυρώσει την ορθότητα των πληροφοριών για τις πτήσεις και την ασφάλεια.

(με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή