ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2019 10:41 EET

ΗΠΑ: Δεκάδες τραυματίες σε κρουαζιερόπλοιο που έπληξαν ισχυροί άνεμοι

Η εταιρεία δεν έχει δώσει ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή τους.

Malorny via Getty Images

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Escape με προορισμό τη Φλόριντα εξαιτίας μιας ισχυρής ριπής ανέμου που υπολογίζεται πως άγγιζε σχεδόν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα.

Το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου ωστόσο δεν προέβη σε καμία προειδοποίηση όπως θα πρέπει να συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι, δεκάδες επιβάτες ξαφνικά έπεσαν κάτω ενώ κάθονταν στο πιάνο μπαρ απολαμβάνοντας τη μουσική.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι επιβάτες είναι φανερά αναστατωμένοι προσπαθούν να πιαστούν από κάπου ώστε να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Ο ακριβής αριθμός των τραυματιών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Όπως και να ΄χει, το πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, κάτι το οποίο αποδεικνύουν και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τα οποία κυριολεκτικά θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Το μόνο που ανέφερε η εταιρεία στο twitter ήταν το εξής: «Έχουν καταγραφεί πολλοί τραυματισμοί. Η υγεία των επιβατών και του πληρώματος είναι η προτεραιότητά μας. Το πλοίο παραμένει πλήρως λειτουργικό και θα συνεχίσει τα δρομολόγια του».

Το πλοίο πραγματοποιούσε ταξίδι επτά ημερών και απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Φλόριντα, όπου και έφτασε την Τρίτη.

Το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 4.200 επιβάτες, ενώ σε αυτό εργάζονται περισσότερα από 1.700 μέλη.

Ο επιβάτης Άαρον Μπλακ, την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στο πιάνο μπαρ ενώ όπως ο ίδιος λέει αμέσως ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές με το φόβο πως κάτι χειρότερο θα συνέβαινε.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media είπε: «Ξαφνικά γύρω μου όλα κινούνταν. Θυμάμαι πόσο όμορφα ήταν όλα στην αρχή και πόσο τρόμαξα στη συνέχεια. Θεώρησα πως θα συμβούν τα χειρότερα».

(Με πληροφορίες από CNN)