ΗΠΑ: Πώς μία έφηβη κατάφερε να γλυτώσει από έναν ύποπτο οδηγό

Κι έγινε παράδειγμα προς μίμηση.

Μία αμερικανίδα έφηβη κατάφερε να γλυτώσει από έναν άγνωστο που προσπαθούσε να της πιάσει κουβέντα μέσα από το αυτοκίνητό του και το σχετικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας όχι απλώς έγινε viral, αλλά χρησιμοποιείται ήδη από γονείς ως παράδειγμα προς μίμηση.

Συνέβη στην πόλη Βάκαβιλ της Καλιφόρνια. Το κορίτσι περπατούσε προς το σπίτι του όταν την πλησίασε ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός επιχείρησε να τραβήξει την προσοχή της. Οπως φαίνεται στο βίντεο, η έφηβη κατάλαβε αμέσως τι συνέβαινε και χρησιμοποίησε ένα παρκαρισμένο βαν για να καλυφθεί. Με αυτό τον τρόπο το ύποπτο αυτοκίνητο ήταν αδύνατο να την πλησιάσει και ο οδηγός απομακρύνθηκε - προς στιγμήν.

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε από την αντίθετη κατεύθυνση και προσπάθησε για άλλη μία φορά να πλησιάσει το κορίτσι, το οποίο συνέχισε την ίδια τακτική: καλύφθηκε πίσω από το βαν κι έμεινε εκεί μέχρι που ο ύποπτος φάνηκε να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Τότε η έφηβη άρχισε να τρέχει και κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της σώα και ασφαλής - και να ενημερώσει την τοπική Αστυνομία.

«Προσπαθούσε να της μιλήσει αλλά δεν ήταν σίγουρη τι ακριβώς ήθελε να της πεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. «Ετσι κράτησε την απόστασή της κι έκανε ο,τι πιό σωστό μπορούσε να κάνει σε αυτή την περίπτωση.Σας παρακαλούμε να έχετε τον νου σας σε αυτοκίνητα που μπορεί να σας παρακολουθούν, να μην πλησιάζεται αγνώστους μέσα σε αυτοκίνητα και ΠΟΤΕ να μην μπείτε σε αυτοκίνητο με κάποιον άγνωστο...»

Πηγή: HuffPost US