ΗΠΑ: Γέννησε δίδυμα δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο

Ποιες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ενα μοναδικό για τα ιατρικά δεδομένα ρεκόρ καταγράφηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου μια γυναίκα γέννησε δίδυμα δύο φορές μέσα ένα ημερολογιακό έτος.

«Θέε μου, δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί αυτό δύο φορές και μάλιστα τόσο σύντομα» ανέφερε η Αλεξάντρια Γουόλιστον.

Τον Μάρτιο του 2019 έφερε στον κόσμο δίδυμα αγοράκια. Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο του ίδιου έτους, έμαθε ότι είναι ξανά έγκυος. Αυτό που δεν περίμενε με τίποτα, πάντως, ήταν ότι κυοφορούσε πάλι δίδυμα αγόρια. Toν περασμένο Δεκέμβριο έγινε πλέον μητέρα 4 αγοριών και πέντε παιδιών συνολικά, αφού έχει και μια κόρη 3,5 ετών.

Οι πιθανοτητες να συμβεί κάτι τέτοιο; Το 2018 το ποσοστό γεννήσεων διδύμων ήταν 32,6 ανά 1.000 γεννήσεις. Αλλά δύο δίδυμα την ίδια χρονιά; Οι γιατροί είπαν στην Γουόλιστον ότι οι πιθανότητες να κερδίσει το λαχείο ήταν περισσότερες.

Η ίδια λέει πως πρόκειται για ευλογία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην οικογένειά της υπάρχει σχετικό ιστορικό, αφού και οι δύο γιαγιάδες της είχαν δίδυμα, τα οποία όμως είχαν χάσει κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Και οι δύο (γιαγιάδες) είχαν δίδυμα και τα έχασαν; Μου φαίνεται (ο θεός) τα έστειλε πίσω σε εμένα» δήλωσε η ευτυχής μητέρα. Και πρόσθεσε: «Νιώθω ότι κέρδισα το λόττο δύο φορές».

Οπως λέει, ωστόσο, μετά από αυτό δεν σκοπεύει να κάνει άλλα παιδιά...

Πηγή: CNN

Δημοφιλή