Υπάλληλος των Sainsbury’s πλησίασε μια μητέρα που θήλαζε και της ζήτησε να σταματήσει

Στη Μεγάλη Βρετανία, είναι παράνομο να ζητά κανείς από μία μητέρα να αποχωρήσει από δημόσιο χώρο για να θηλάσει.
.
.
BETH COLES

Μια μητέρα ξέσπασε σε κλάματα, όταν υπάλληλος ενός σούπερ μάρκετ της ζήτησε να σταματήσει να θηλάζει την κόρη της μέσα στο αυτοκίνητό της.

Η Μπεθ Κόλς, 25 ετών, βγήκε με το μωρό της, τη Ρόζι, για να το ταΐσει, όταν εκείνο έδειξε σημάδια ανησυχίας μέσα στο σούπερ μάρκετ Sainsbury’s στο Κιντερμίνστερ.

Ενώ θήλαζε το μωρό της στο αυτοκίνητο, μία υπάλληλος του καταστήματος πλησίασε και χτύπησε το παράθυρο του αυτοκινήτου της, κατηγορώντας την πως η συμπεριφορά της νέας μητέρας ήταν «απρεπής».

Η νέα γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα όπως περιέγραψε αργότερα. Η αλυσίδα Sainsbury ζήτησε συγγνώμη με ανακοίνωσή της για την «απαράδεκτη εμπειρία» που είχε η υπάλληλος.

Η οικογένεια είχε επισκεφθεί το κατάστημα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς επέστρεφε στο σπίτι από μια ημέρα με τα πεθερικά. «Μπήκαμε μέσα και αρχίσαμε να κάνουμε τα ψώνια μας, τότε, το τεσσάρων εβδομάδων μωρών μας άρχισε να κλαίει».

«Δεν ήθελα να αντιδράσει μέσα στο κατάστημα, ούτε να χρησιμοποιήσω τα αποδυτήριά τους, οπότε αποφάσισα να βγούμε έξω». Όπως είπε, είχε σκεπαστεί με μια κουβέρτα για να θηλάσει, όταν είδε μια γυναίκα υπάλληλο να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο πριν χτυπήσει το παράθυρο.

.
.
BETH COLES

«Κατέβασα το παράθυρο, σκεπτόμενη ότι ίσως μου έπεσε κάτι, και μου λέει «μπορείς να μην το κάνεις αυτό σε παρακαλώ, νομίζω ότι είναι ανάρμοστο»». «Δεν απάντησα, απλώς ξέσπασα σε κλάματα».

Η Κόλς είπε ότι η εμπειρία αυτή την έκανε να μη θέλει να βγει από το σπίτι, έχοντας στο μυαλό της τον θηλασμό. «Θέλω απλώς να εγκαταλείψω. Αν αυτή είναι η αντίδραση των ανθρώπων που υποτίθεται ότι πρέπει ενθαρρύνουν τις νέες μητέρες, γιατί να ασχοληθώ;»

Στη Μεγάλη Βρετανία, είναι παράνομο να ζητά κανείς από μία μητέρα να αποχωρήσει από δημόσιο χώρο για να θηλάσει.

Η Τζούλια Κόλς, η οποία διεξήγαγε μια επιτυχημένη εκστρατεία για να θεωρηθεί αδίκημα η φωτογράφιση χωρίς συγκατάθεση ενός ατόμου που θηλάζει, δήλωσε συγκλονισμένη από αυτό που συνέβη στην 25χρονη.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ο συναισθηματικός αντίκτυπος του να σε παρατηρούν άγνωστοι και να σε κάνουν να νιώθεις ντροπή επειδή θηλάζεις - είναι τεράστιος (...) Η κα Κόλς έκανε ό,τι μπορούσε για να κάνει τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα, κάτι που δεν είναι η δουλειά μιας μητέρας, αλλά το έκανε και, παρ′ όλα αυτά, αυτό το άτομο θεώρησε ότι ήταν λογικό να «αστυνομεύσει» το σώμα της γυναίκας, που έκανε το πιο φυσικό πράγμα ταΐζοντας το μωρό της. Είναι φρικτό.»

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η αλυσίδα Sainsbury’s υπογράμμισε ότι ο θηλασμός είναι ευπρόσδεκτος στα καταστήματά της. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι διερευνά και θα φροντίσει για την παροχή περαιτέρω εκπαίδευσης. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι ζήτησε συγγνώμη από την κα Κόλς, η οποία υποδέχτηκε θετικά αυτή τη χειρονομία».

Πηγή: BBC

Δημοφιλή