«Υπάρχω»: Η ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη  στη μεγάλη οθόνη

Πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Μάστορας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος και το σενάριο η Κατερίνα Μπέη. Πρώτες φωτο από τα γυρίσματα.
Τον Στέλιο Καζαντζίδη ενσαρκώνει ο Χρήστος Μάστορας
Τον Στέλιο Καζαντζίδη ενσαρκώνει ο Χρήστος Μάστορας
marilena anastasiadou

Το ψηφιδωτό της ζωής του θρυλικού λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη -μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες- έρχεται στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Το «Υπάρχω», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, φιλοδοξεί να είναι ένα αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, που η φωνή του «μίλησε» στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ανά τον κόσμο, -για όσους τον αγάπησαν, και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος στο σημείωμα του «Σε αυτήν την ταινία θα προσπαθήσω να αγγίξω την ψυχή του ανθρώπου που με τα τραγούδια του μίλησε σε εκατομμύρια άλλες. Με τη δύναμη και τη μαγεία της φωνής του άνοιξαν όλες οι πόρτες για τον ίδιο και για τους γύρω του. Όμως η οικογένεια, οι έρωτες, οι διεκδικήσεις, η τεράστια απήχησή του, δεν άφηναν περιθώρια ευτυχίας για τον ίδιο.

Στην ταινία βλέπουμε να γεννιούνται μερικά τραγούδια ορόσημα για τους Έλληνες, που ακόμα τα τραγουδάμε και τα χορεύουμε στις παρέες και τα γλέντια μας. Παράλληλα βλέπουμε τη χώρα να αναπτύσσεται και να μεταλλάσσεται, τον κόσμο να περνάει από τη φτώχεια σε μια καινούρια εποχή που ξεφεύγει χωρίς μέτρο, προσφέροντας μια ματιά στις αρχές της σημερινής μας εξέλιξης.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος με τους συνεργάτες του και τον πρωταγωνιστή Χρήστο Μάστορα. Από τα γυρίσματα.
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος με τους συνεργάτες του και τον πρωταγωνιστή Χρήστο Μάστορα. Από τα γυρίσματα.
marilena anastasiadou

Κινηματογραφικά, η ταινία είναι κυρίως πάνω στους χαρακτήρες και την αλήθεια τους. Καθώς περνούν τα χρόνια, τα ντεκόρ και τα ρούχα αλλάζουν ραγδαία και χωρίς να τα περιγράφουμε, τα αισθανόμαστε να γεμίζουν αντικείμενα, νέα υλικά και χρώματα. Θα μπούμε σε χώρους και καταστάσεις που όλοι έχουμε δει στις κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες, και θα κινηματογραφήσουμε με όλα τα μέσα του σήμερα τα παρασκήνια της γένεσης των πρώτων μεγάλων τραγουδιστών του ελληνικού σταρ-σύστεμ.

Η μεγάλη πρόκληση του εγχειρήματος βέβαια, είναι να αγαπηθεί ξανά ο Στέλιος Καζαντζίδης σαν ήρωας της συγκεκριμένης ταινίας», καταλήγει ο σκηνοθέτης.

marilena anastasiadou
Κλέλια Ρένεση - Χρήστος Μάστορας
Κλέλια Ρένεση - Χρήστος Μάστορας
marilena anastasiadou
marilena anastasiadou

Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Άννα Συμεωνίδου.

Μαζί με τους: Γιώργο Καραμίχο, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Εγγλέζο, Γιώργο Γάλλο, Μαρία Φιλίππου, Aλέξανδρο Μπουρδούμη, Διαμαντή Καραναστάση κ.α.

Το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου.

Δημοφιλή