ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2020 19:16 EET

Επικεφαλής NHS: Αν οι θανατοι στη Βρετανία δεν ξεπεράσουν τις 20.000 θα τα έχουμε πάει καλά

Ξεπέρασαν τους 1.000 νεκρούς

ASSOCIATED PRESS

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορονοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους, δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. (NHS).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Πάουις είπε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο. Πρόσθεσε όμως ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (…) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.

Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

 

Ξεπέρασαν τους 1.000 νεκρούς

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού υπερέβη τους 1.000 θανάτους στη Βρετανία, με 260 νέους θανάτους να έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.019 και των ανθρώπων που έχουν επίσημα καταγραφεί ως μολυνθέντες από τον ιό στους 17.089.

 

Σε καραντίνα ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι

Ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι και στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού έκανε γνωστό ότι αισθάνεται κάποια συμπτώματα και θα μπει μόνος του σε καραντίνα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Πάτρικ Βάλανς ότι και εκείνος μπαίνει από μόνος του σε καραντίνα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έγινε ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, η πανδημία του οποίου έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με αριθμό ρεκόρ θανάτων για την Ισπανία το τελευταίο 24ωρο.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και τον Αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Ουίτι.

 

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Sponsored Post