Επιπλέον 61.429 από τις λίστες επιλαχόντων εντάσσονται στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Αναμένεται να ακολουθήσει ανακοίνωση και για άλλους 140.000 ανεβάζοντας τον πρόσθετο αριθμό στους άνω των 200.000. Ήδη 230.000 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Raffaele Biagiotti / EyeEm via Getty Images

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την ένταξη επιπλέον 61.429 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, Κώστα Σκρέκα, αναμένεται να ανακοινωθεί και η ένταξη ακόμα 140.000 δικαιούχων στο Πρόγραμμα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιπλέον ωφελούμενων σε περίπου 200.000.

Οι πόροι για τους επιπλέον δικαιούχους προέρχονται από τον αρχικό προϋπολογισμό του Προγράμματος, ύψους 150 εκατ. ευρώ, και απελευθερώνονται σταδιακά.

Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεπείς στη δέσμευση μας, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε συνολικά, μέχρι σήμερα, στο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» πάνω από 230 χιλιάδες ωφελούμενους. Ένας μεγάλος αριθμός καταναλωτών έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώσει τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές, μειώνοντας αποτελεσματικά το ενεργειακό τους κόστος. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη ακόμα 140.000 δικαιούχων στο Πρόγραμμα, όπως έχει ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Δημοφιλή