Επίτροπος Υγείας: «Ο Πολάκης είναι ντροπή, δεν καταλαβαίνει από υγεία!»

Τον είδε να καπνίζει στη φωτογραφία και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
INTIMENEWS

Ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Βιτένις Αντριουκαΐτις, βρέθηκε την Δευτέρα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της Τασούλας Επτακοίλη στην Καθημερινή, μετά την παρουσίαση των στοιχείων που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη - 37%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στο 20% - ο κ. Αντριουκαΐτις δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει το γεγονός ότι η αντικαπνιστική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται στην χώρα μας. Οπως είπε, το πρωί είχε επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και «όλοι οι χώροι μύριζαν τσιγάρο!»

Επί τη ευκαιρία, η δημοσιογράφος της Καθημερινής του έδειξε μία φωτογραφία του 2016, στην οποία ο τότε υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, φαίνεται να καπνίζει με χαρακτηριστική άνεση, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία! Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη!» ξέσπασε ο κ. Αντριουκαΐτις, εμφανώς θυμωμένος. «Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι. Οταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!».

Ο κ. Πολάκης είναι γνωστός «θεριακλής», ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει καμμία διάθεση να σταματήσει να παραβιάζει τον νόμο καπνίζοντας σε δημόσιους χώρους - και ενίοτε να δημοσιοποιεί τα κατορθώματά του μέσω social media, όπως έκανε το περασμένο Σάββατο, όταν χόρεψε ζεϊμπέκικο με το τσιγάρο στο στόμα.