Υπόθεση Κολωνού: Προφυλακίστηκαν οι 4 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο δερματολόγος

Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος. Νέο αίτημα άρσης της κράτησης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης η οποία εμμένει στην αθωότητά της
Απολογία στον ανακριτή των συλληφθέντων για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για πέντε άνδρες, και πιο συγκεκριμένα για τρεις Έλληνες (65, 49 και 44 ετών) καθώς και για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 50 και 23 ετών αντίστοιχα. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας δερματολόγος. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Απολογία στον ανακριτή των συλληφθέντων για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για πέντε άνδρες, και πιο συγκεκριμένα για τρεις Έλληνες (65, 49 και 44 ετών) καθώς και για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 50 και 23 ετών αντίστοιχα. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας δερματολόγος. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Ενώπιον της 33ης Ανακρίτριας, στο κτίριο 10 της Ευελπίδων, απολογήθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Κολωνού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο δερματολόγος για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 23χρονος Πακιστανός με εγγύηση 5.000 ευρώ και εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως ο 23χρονος με καταγωγή από τον Πακιστάν που αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι δεν είχε καμία επαφή με την ανήλικη η οποία τον αναγνώρισε μέσω φωτογραφίας την οποία είχε βγάλει προ τριετίας όπως υποστηρίζει ενώ η 12χρονη φέρεται να ανέφερε άλλο χρώμα μηχανής από αυτό που έχει ο κατηγορούμενος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις 5 νέες συλλήψεις

“Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει ενταλμάτων, βραδινές ώρες εχθές (14-2-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί, 65, 49 και 44 ετών και δύο αλλοδαποί, 50 και 23 ετών κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές”.

Υπόθεση Κολωνού – Απ. Λύτρας: Νέο αίτημα άρσης της κράτησης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης – Εμμένει στην αθωότητά της

Μετά την προσαγωγή ενώπιον της 33ης Ανακρίτριας των πέντε νέων κατηγορούμενων στην υπόθεση του Κολωνού που κατηγορούνται πως έκλειναν ραντεβού με τη 12χρονη υπό την καθοδήγηση του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης Ηλία Μίχου, παρενέβη ο συνήγορος της μητέρας της ανήλικης Απόστολος Λύτρας.

«Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη» σημειώνει ο κ. Λύτρας.

Όπως, λέει ο κ. Λύτρας, «ενημερωθήκαμε σήμερα ότι πραγματοποιήθηκε σύλληψη πέντε έτερων προσώπων, κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στην υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι και κλήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για να απολογηθούν».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «δεδομένο πως επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και κατά άλλων προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί και αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα των ήδη κατηγορούμενων. Η εντολέας μας αναμένει από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα απαραίτητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης» σημειώνει.

Και προσθέτει: «Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη».

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή