Κολωνός: Πώς ταυτοποίησαν τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της 12χρονης

Τι αποκαλύπτει στη HuffPost υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας.
EUROKINISSI

«Αυτοί οι πέντε ήταν οι δύσκολοι στην υπόθεση» ανέφερε στη HuffPost υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας, αναφερόμενος στις πέντε νέες συλλήψεις για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της δωδεκάχρονης από τον Κολωνό, θέλοντας να εξηγήσει γιατί η ταυτοποίησή τους έγινε μήνες μετά τις αρχικές συλλήψεις.

Δύο από τους κατηγορούμενους, ένας 45χρονος και ένας 49χρονος, είχαν κλείσει τα ραντεβού τους μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. Χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, ενώ ο ένας είχε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόνο με αρχικά, τα οποία δεν αντιστοιχούσαν καν στα δικά του. Ο 45χρονος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και έχει δύο ανήλικα παιδιά, ενώ ο 49χρονος εργάζεται ως οδηγός και είναι άγαμος.

Τα ραντεβού στο ιατρείο

Σε μία από τις αρχικές καταθέσεις της η 12χρονη είχε αναφέρει στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πως είχε πραγματοποιήσει ραντεβού και σε ένα ιατρείο στη γειτονιά της, στον Κολωνό. Τότε, όμως, δεν είχε δώσει περισσότερες πληροφορίες και χρειάστηκε οι ερευνητές της Ασφάλειας να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία. Κατάφεραν να φθάσουν σε έναν 65χρονο γιατρό, πατέρα ενήλικων παιδιών, ο οποίος φέρεται να ζητούσε από τη δωδεκάχρονη να πηγαίνει στο ιατρείο του, προκειμένου να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Ακόμα δύο πρόσωπα από τη γειτονιά του ανήλικου κοριτσιού αντιμετωπίζουν τώρα τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 23χρονο, και οι δύο από το Πακιστάν, οι οποίοι -όπως και ο γιατρός- γνώρισαν το μικρό κορίτσι μέσω του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου.Η δωδεκάχρονη έδωσε το περασμένο Σάββατο ακόμα μία κατάθεση στα στελέχη του ”Ανηλίκων” και σε αυτήν αναγνώρισε και τους πέντε άντρες, βάζοντας ουσιαστικά τη δική της υπογραφή στα εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί η μητέρα της δωδεκάχρονης και δεκαπέντε άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμα και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Δημοφιλή