Υπόθεση κατά συρροήν δολοφόνου στην Κύπρο: Απομάκρυναν τον Αρχηγό της Αστυνομίας

Τίτλοι τέλους για τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Τίτλοι τέλους έπεσαν και για τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου στην Κύπρο, ο οποίος πλέον εγκαταλείπει τα καθήκοντά του, υπό το βάρος των αντιδράσεων που έφερε η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, «Ορέστη». Ο Αρχηγός ξεγύμνωσε τους χειρισμούς των Αρχών σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα.

Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και το άδειασμά του στην Αστυνομία, στην οποία καταλόγισε τις ευθύνες, χάραξαν αδιέξοδο για μέλλον του κ. Χρυσοστόμου στην ηγεσία της Δύναμης.

Το πρωί, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει την παραίτησή του. Όπως ο ίδιος δήλωσε, ενημέρωσε τον Νίκο Αναστασιάδη αναφορικά με το ανακριτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις διοικητικές έρευνες για τις δολοφονίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, ενώ ερωτηθείς αν παραιτήθηκε, αρκέστηκε να υποδείξει πως «θα ενημερωθείτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του».

Σημειώνεται πως ο Αρχηγός Αστυνομίας είδε κατ′ ίδιαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χωρίς την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος μετέβη αργότερα στο Προεδρικό και βρέθηκε για λίγα λεπτά σε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Ο Ιωνάς Νικολάου αποχώρησε και αυτός από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Επίσημες ανακοινώσεις γύρω από την παύση ή όχι του Αρχηγού Αστυνομίας δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτό αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του REPORTER. Σε σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί από πλευράς Κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Δημοφιλή