Κύπρος: Θρίλερ με βαλίτσα στην κόκκινη λίμνη - Στο σημείο και ο serial killer «Ορέστης»

Φόβοι ότι περιέχει τη σορό ενός εκ των αγνοούμενων θυμάτων του.
ASSOCIATED PRESS

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του λοχαγού serial killer με το ψευδώνυμο «Ορέστης» που συγκλονίζει την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα κυπριακά ΜΜΕ Sigmalive και Φιλελεύθερος, γύρω τις 14:00 το μεσημέρι του Μ. Σάββατου εντοπίστηκε στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό - εκεί όπου πέταγε τα θύματά του ο κατά συρροήν δολοφόνος - μια βαλίτσα, η οποία πιστεύεται ότι μπορεί να περιέχει τη σορό ενός εκ των αγνοούμενων ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς - και καθ′ ομολογίαν δράστης - συνοδευόμενος από μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Λευκωσίας.

Ο «Ορέστης», με χειροπέδες στα χέρια, κατευθύνθηκε στη κόκκινη λίμνη όπου υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο στου αστυνομικούς.

Ακολούθως, μεταδόθηκε η πληροφορία για εντοπισμό βαλίτσας. Ο 35χρονος, μετά την υπόδειξη του σημείου, μπήκε εντός του οχήματος της Αστυνομίας και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ομολογία του, εντός της κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό, πέταξε τρία από τα θύματα του, αφού πρώτα τα έβαλε εντός βαλιτσών.

Οι τρεις σοροί τις οποίες ο 35χρονος δολοφόνος πέταξε εντός της λίμνης φέρεται να ανήκουν στην 36χρονη Livia Florentina Bunea, στο μόλις 8 ετών κοριτσάκι της, Elena Natalia Bunea, από την Ρουμανία και στην 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Εξάλλου, ο «Ορέστης» παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το Μ. Σάββατο, όπου ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ήμερες το διάταγμα προσωποκράτησης του.

Κατά την παρουσία του στο δικαστήριο, ομολόγησε τα φρικιαστικά του εγκλήματα σε ιδιόχειρες καταθέσεις.

Στις σχετικές σημειώσεις του 35χρονου, που «ψάρευε» τα θύματά του με το ψευδώνυμο «Ορέστης», κατονομάζει το θύμα του το οποίο πέταξε σε λάκκο στην Ορούντα. Η άτυχη γυναίκα είναι η Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, όπως ο ίδιος ο δολοφόνος ομολόγησε.

Εξάλλου, έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra, γίνονται ταυτόχρονα και στο φράγμα το Ξυλιάτου.

(με πληροφορίες από Sigmalive, Φιλελεύθερο)

Δημοφιλή