ΕΡΤ: Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού με 300 ευρώ από τη Βουλγαρία στη βόρεια Ελλάδα

Πώς διατίθενται στην Ελλάδα πλαστά πιστοποιητικά έναντι 300 ευρώ.
Hannibal Hanschke via Reuters

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό, χωρίς να έχει γίνει εμβολιασμός, διαθέτουν στην ελληνική αγορά Βούλγαροι απατεώνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ/ έρευνα της ΕΡΤ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο «επιχειρησιακός βραχίονας» του κυκλώματος στην Ελλάδα επιβεβαίωσε πως έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία άνευ εμβολίου. Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προέρχονται κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα.

Με τη Βουλγαρία να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην ΕΕ και υψηλά επίπεδα αρνητών, πυκνώνουν οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού με τα στοιχεία του πολίτη χωρίς όμως να έχει εμβολιαστεί στα αλήθεια. Σημειώνεται πως στη Βουλγαρία γίνονται εμβολιασμοί από οικογενειακούς γιατρούς, σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον, κάτι που παρέχει τη δυνατότητα σε επιτήδειους να πουλάνε πιστοποιητικά χωρίς εμβολιασμό- και αυτό έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με 300 ευρώ και μια επίσκεψη λίγων ωρών στη Σόφια μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Αρμόδιοι από ελληνικής πλευράς λένε πως διερευνώνται εμβολιασμοί Ελλήνων που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό, και ειδικότερα σε Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας πως η έλλειψη ιατρικής πράξης (εμβολιασμού) στα πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία φαίνεται στο σύστημα, οπότε εκεί θα στοχεύσουν οι έλεγχοι.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα