ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ

Εσείς τι κάνατε σήμερα για τη διάθεσή σας;

Δεν είναι όλα τα πράγματα που επηρεάζουν τη διάθεσή μας στον έλεγχό μας. Η βελτίωσή της, όμως, περνά από το χέρι μας.
.
SOLUMAG
.

Συμβαίνει σε όλους: στους άνδρες και στις γυναίκες, στους εφήβους και τους ηλικιωμένους, τους φοιτητές και τις λεχώνες. Είτε πρόκειται για το στρες και την πίεση της καθημερινότητας, είτε για το άγχος μπροστά σε μια σημαντική μετάβαση, είτε για την εποχική κατάθλιψη που μας επισκέπτεται κάθε χρόνο όταν οι μέρες αρχίζουν να μικραίνουν, οι περισσότεροι περνάμε μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα κακής διάθεσης, στη διάρκεια των οποίων μπορεί να εμφανίζουμε ευερεθιστότητα, θυμό ή ακόμη και συμπτώματα κατάθλιψης. Κι όμως, δεν κάνουμε όσα θα μπορούσαμε για αυτό – παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις οι λύσεις είναι απλούστερες από ό,τι ίσως πιστεύουμε.

Φυσικά, χαρούμενοι

Ακριβώς όπως θα φροντίζαμε να ενισχύσουμε το σώμα μας όταν αντιμετωπίζουμε μια λοίμωξη ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, έτσι θα πρέπει να θωρακίζουμε και τη διάθεσή μας στις περιόδους που αισθανόμαστε πεσμένοι, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας, να επιδιώκουμε τους στόχους μας, αλλά και για να αποτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση της ψυχολογίας μας. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, υιοθετώντας καλύτερες συνήθειες, που θα μας ωφελήσουν ψυχικά και σωματικά.

1. Τολμάμε να μιλήσουμε

Όταν αισθανόμαστε πεσμένοι επειδή υπάρχει κάτι που μας απασχολεί, απλώς και μόνο η έκφραση των προβληματισμών μας μπορεί να γίνει το «κλειδί» για να αισθανθούμε καλύτερα. Ακόμη κι αν πιστεύουμε (ή γνωρίζουμε) ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με τις συμβουλές τους, το ίδιο το μοίρασμα των δυσκολιών μας ενδέχεται να αρκεί. Φυσικά, σε περίπτωση που η κακή διάθεση έχει αρχίσει να γίνεται κανόνας και να επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά μας, η καθοδήγηση ενός ειδικού ψυχικής υγείας είναι το πολυτιμότερο εργαλείο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

2. Νιώθουμε όπως τρώμε

Φαίνεται πως και η ψυχολογία μας περνά από το στομάχι. Σε περιόδους στρες και κακής διάθεσης (αλλά και γενικότερα) είναι σημαντικό να επιλέγουμε τροφές που όντως μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα – ακόμη και αν δεν είναι αυτές που έρχονται στο νου μας όταν ακούμε τη φράση «comfort food».

Νόστιμα, θρεπτικά, αλλά και υγιεινά γεύματα, που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν τον οργανισμό μας να ρυθμίσει καλύτερα τις ορμόνες που «ελέγχουν» τη διάθεσή μας – δηλαδή, τη ντοπαμίνη, τη σεροτονίνη και τη νορεπινεφρίνη – είναι οι καλύτερες επιλογές. Άλλωστε, ανάμεσά τους συναντάμε και αρκετές αγαπημένες επιλογές, όπως τα γαλακτοκομικά, τον σολομό, τους ξηρούς καρπούς, τα σμέουρα και το αυγό.

.
SOLUMAG
.

3. Συμπληρώνουμε όσα μας λείπουν

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της διάθεσής μας; Ανάμεσά τους και το Solumag Saffron & Curcumin, με την κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και την πολύ ευχάριστη γεύση. Η σύνθεσή του στηρίζεται στο Saffron [Affron], ένα κλινική μελετημένο εκχύλισμα σαφράν (Crocus Sativus L.) που αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διάθεση μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες, περιορίζοντας σημαντικά την κατάθλιψη, την κόπωση, τη σύγχυση, τον θυμό και το αίσθημα πίεσης (1). Οι κροκίνες, που περιέχονται στο σαφράν, δίνοντάς του το κόκκινο χρώμα και το χαρακτηριστικό άρωμά του, αλλά και η κουρκουμίνη που περιέχεται στο ρίζωμα του κουρκουμά, έχει φανεί σε κλινικές μελέτες πως καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες που έχει συνδεθεί με διαταραχές της διάθεσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν τον οργανισμό να ρυθμίσει τις ορμόνες που την επηρεάζουν.

Ταυτόχρονα, στο Solumag Saffron & Curcumin συναντάμε ένα πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως το μαγνήσιο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας (2), την κουρκουμίνη και τις βιταμίνες του συμπλέγματος B, που έχουν ευεργετική δράση στη διάθεσή μας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη μείωση του αισθήματος κόπωσης και προάγουν τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως το συμπλήρωμα διατροφής είναι αποτελεσματικό και ασφαλές ακόμη και όταν χρησιμοποιείται από κοινού με αντικαταθλιπτικές αγωγές, ενισχύοντας την ευεργετική τους δράση και περιορίζοντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες μέσα σε 8 εβδομάδες λήψης (3).

Προφυλάξεις:

  • Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
  • Tα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
  • Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας εαν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας.
  • Να φυλάσσεται σε μέρος ξηρό και δροσερό (15-25° C), μακριά από παιδιά.
  • Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 49927/28-5-2021 (ο αριθμός γνωστοποίησης δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.΅

4. Απολαμβάνουμε τον ύπνο

Συχνά, διαπιστώνοντας ότι είναι δύσκολο να χωρέσουμε στην καθημερινότητά μας όλα όσα πρέπει (αλλά και εκείνα που θέλουμε) να κάνουμε, ξεκινάμε τις περικοπές… από τον ύπνο. Όμως η επαρκής, ποιοτική ξεκούραση είναι απαραίτητη όχι μόνο για να παραμένουμε αποδοτικοί, αλλά και για να δίνουμε στον οργανισμό μας τον αναγκαίο χρόνο για να αποκαθιστά τις φθορές που υφίσταται κατά τη διάρκεια της ημέρας – αρκετές εκ των οποίων μπορούν να επηρεάσουν και τη διάθεσή μας.

Περιορίζοντας την καφεΐνη και το αλκοόλ, κλείνοντας τα φώτα και αποφεύγοντας τις οθόνες κάποιες ώρες πριν ξαπλώσουμε, αλλά και καταναλώνοντας τροφές που ενισχύουν τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου (π.χ. αμύγδαλα, βρώμη και γαλακτοκομικά), αυξάνουμε τις πιθανότητες για μια νύχτα απολαυστικού, αναζωογονητικού ύπνου.

5. Μένουμε σε κίνηση

Όλοι το έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές, όμως οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να το κάνουμε πράξη. Η γυμναστική μπορεί πράγματι να κάνει θαύματα για τη διάθεσή μας, κάνοντας τον οργανισμό μας να εκκρίνει σεροτονίνη και ενδορφίνες, που σχετίζονται με την καλή διάθεση. Ταυτόχρονα, την ώρα της άσκησης οι σκέψεις μας ξεκολλούν από τα άγχη της καθημερινότητας, εστιάζουμε στο «εδώ» και στο «τώρα», ενώ σταδιακά η γυμναστική μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ανασφάλειες που σχετίζονται με την εικόνα μας, μαθαίνοντάς μας να δίνουμε σημασία όχι στο πώς μοιάζει στο σώμα μας, αλλά σε όλα όσα είναι σε θέση να κάνει.

6. Δραπετεύουμε από το τσιμέντο

Οι περίπατοι στη Φύση έχει φανεί ότι ενισχύουν σημαντικά τη διάθεσή μας, συνδυάζοντας την κίνηση με την αναγκαία για όλους μας επαφή με το πράσινο. Δεν χρειάζεται να τρέξουμε στα βουνά και στα λιβάδια. Λίγα λεπτά χαλάρωσης σε κάποιο άλσος ή πάρκο στη γειτονιά μας ίσως είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να δούμε το άγχος μας να μειώνεται – και τα βήματα που καταγράφει το smartwatch μας να φτάνουν, επιτέλους, τον στόχο που έχουμε ορίσει.