ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2019 16:23 EET

Εταιρεία κρυπτονομισμάτων χρωστά σε πελάτες 190 εκατ. επειδή ο CEO πέθανε και πήρε τους κωδικούς μαζί του

Τι αναφέρει η σύζυγος του εκλιπόντος.

mthipsorn via Getty Images

Περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια χρωστά στους πελάτες της η καναδική εταιρεία κρυπτονομισμάτων, QuadrigaCX μετά το θάνατό του ιδιοκτήτή της που πέθανε ξαφνικά χωρίς να έχει ποτέ αποκαλύψει τους κωδικούς του εγχειριδίου που θα έδινε την εντολή για την πληρωμή.

Ο Τζέραλντ Κότεν, ιδρυτής της εταιρείας «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά πέρσι, προκαλώντας στους επενδυτές γύρω του όχι μόνο θλίψη αλλά και ένα τεράστιο πρόβλημα: να πληρώσουν τους πελάτες τους.

«Το εγχειρίδιο με τους μυστικούς κωδικούς της εταιρείας δεν είναι διαθέσιμο και πιθανότατα ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα χαθούν», δήλωσε η Τζένιφερ Ρόμπερτσον, η σύζυγος του Κότεν, σε μια ομιλία για το θάνατο του άνδρα της.

Η Ρόμπερτσον έχει τον φορητό υπολογιστή του Κότεν, όμως δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης που μονάχα ο ίδιος ήξερε. Ένας ειδικός σύμβουλος προσελήφθη προκειμένου να προσπαθήσει να ανακτήσει το περιεχόμενο του υπολογιστή, αλλά δεν είχε πολλή τύχη.

Οι πελάτες της εταιρείας διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη επικοινωνίας με την εταιρεία και για το γεγονός πως -όπως εξηγούν- δεν παίρνουν μια σοβαρή απάντηση.

Η Ρόμπερτσον δήλωσε ότι οι νέοι διευθυντές ψήφισαν για την προσωρινή παύση της πλατφόρμας στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα πιθανότατα το επόμενο διάστημα θα πωληθεί ώστε να καταφέρουν οι πελάτες να λάβουν τα χρήματά τους.Υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, ωστόσο τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει γνωστά.

 

Πηγή: Business Insider