ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/12/2019 13:18 EET | Updated 22/12/2019 13:19 EET

Ethiopian Airlines: μετά από 18 χρόνια, ξανά απευθείας σύνδεση Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

Τρία δρομολόγια την εβδομάδα, όλο το χρόνο με αεροσκάφος B787 Dreamliner.

Ήταν Οκτώβριος του 2001, όταν η Ethiopian Airlines σταμάτησε τις απευθείας πτήσεις στην Αθήνα. Τα χρόνια πέρασαν, η δυναμική της Αθήνας και εν γένει της Ελλάδας, αυξήθηκε πολύ σε τουριστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να έρθει το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιθιοπίας να βάλει εκ νέου απευθείας δρομολόγια, τρία την εβδομάδα προς το παρόν, για όλο τον χρόνο, με στόχο να γίνουν πέντε ή και καθημερινά, εφόσον υπάρχει πληρότητα.

Τα δρομολόγια, με το υπερσύγχρονο B787 Dreamliner, ξεκίνησαν στις 13 Δεκεμβρίου και ήδη παρουσιάζουν πολύ μεγάλη πληρότητα. Μάλιστα, το δρομολόγιο κάνει τη διαδρομή Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα – Μόσχα, με επιστροφή.

H Ethiopian Airlines, ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Αφρική, με πιστοποίηση από το SKYTRAX ως Four Star Global Airline, έθεσε την Αθήνα ως τον 20ό προορισμό της στην Ευρώπη (127 σε όλο τον κόσμο), δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες από δεκάδες προορισμούς, να έρχονται στην Ελλάδα, απευθείας.

Παράλληλα, τα δρομολόγια αυτά αποτελούν και για την Αθήνα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς θα συνδέεται μέσω γρήγορων ανταποκρίσεων από την Αντίς Αμπέμπα με την υποσαχάρια Αφρική και τη Νότιο Αφρική (πάνω από 20 χώρες), κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις αφίξεις. Υπολογίζεται ότι το 83% των επισκεπτών θα είναι για διακοπές, το 7% για επαγγελματικούς λόγους και το 10% για οικογενειακούς λόγους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ώρες ανταποκρίσεων είναι πολύ καλές, για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει σε άλλη περιοχή, μέσω της Αντίς Αμπέμπα.

Ελλάδα και Αιθιοπία έχουν κοινούς δεσμούς, θρησκευτικούς (Χριστιανοί Ορθόδοξοι με το παλαιό Ημερολόγιο) και κοινωνικούς. Μάλιστα, Οι Αιθίοπες βοήθησαν την Ελλάδα όταν υποδέχθηκε τους πρόσφυγες από τη μικρά Ασία και προς τιμήν της η πλατεία στο Μοναστηράκι ονομάστηκε πλατεία Αβησσυνίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα, με απευθείας πτήσεις, Μέσω της απευθείας σύνδεσης, η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν με την Αφρική και ενώνεται με το υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει ένα κύριο προορισμό στο διαρκώς επεκτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυό μας, προσφέροντας στους διεθνείς τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια μαγευτική χώρα. Ως μία από τις αρχαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στον κόσμο, η Αθήνα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Αθήνα θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση της ολοένα και αυξανόμενης διεθνούς τουριστικής κίνησης, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές διασύνδεσης μέσα από το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας,» επισήμανε ο Tewolde GebreMariam, Group CEO της Ethiopian Airlines.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ιστορική επιστροφή της EthiopianAirlines στην αγορά της Αθήνας μετά από 18 χρόνια Από τη 13η Δεκεμβρίου, η Αθήνα συνδέεται απευθείας με την Αντίς Αμπέμπα και βέβαια, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μέσω του ευρύτατου δικτύου της Ethiopian, γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της διασυνδεσιμότητας της πόλης και της χώρας μας με την Αφρικανική ήπειρο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ethiopian για την υποστήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων στην αγορά της Αθήνας κα της ευχόμαστε επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη,»  επισήμανε η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου.  

Η Ethiopian Airlines (Ethiopian) είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Αφρική. Στα περισσότερα από 70 χρόνια λειτουργίας της, η Ethiopian έγινε μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες της αφρικανικής ηπείρου, προσφέροντας ασυναγώνιστη λειτουργική και επιχειρησιακή αριστεία

Η Ethiopian κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο παν-αφρικανικό δίκτυο διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων, διαθέτοντας τον πιο νέο και σύγχρονο αεροπορικό στόλο, και πετώντας προς 125 προορισμούς, επιβατικούς και εμπορευματικούς, σε 5 ηπείρους. Ο στόλος της Ethiopian περιλαμβάνει υπερσύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη όπως τα Airbus A350, Boeing 787-8, Boeing 787-9, Boeing 777-300ER, Boeing 777-200LR, Boeing 777-200 Freighter, Bombardier Q-400 double cabin, με μ.ο. ηλικίας τα πέντε έτη. Στην πράξη, η Ethiopian είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Αφρική που κατέχει τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Η Ethiopian υλοποιεί ένα 15-ετες στρατηγικό πλάνο με την ονομασία Vision 2025, το οποίο θα της επιτρέψει να αναδειχθεί στον ηγετικό αεροπορικό όμιλο στην Αφρική σε έξι επιχειρηματικούς άξονες: Ethiopian Διεθνείς Υπηρεσίες; Ethiopian Cargo & Logistics Υπηρεσίες / Ethiopian Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης / Ethiopian Αεροπορική Ακαδημία; Ethiopian ADD Hub Υπηρεσίες Επίγειας Εξυπηρέτησης και Ethiopian Υπηρεσίες Αεροδρομίων. Η Ethiopian είναι μια πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία που καταγράφει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25% την τελευταία επταετία.